Latest News

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Ένα ποίημα για καληνύχτα στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ


Από τον Κύρο Παληκάρη

Σαν αστείο ακούγεται ότι ποιητές θα απαγγέλλουν έργα τους στο λεωφορείο «040» που...
εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς - Σύνταγμα.

Πρόκειται - λέει - για μια κοινή δράση των Δήμων Αθηναίων και Πειραιώς η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και φιλοδοξεί να φέρει την ποίηση κοντά στους επιβάτες του ΟΑΣΑ! 

Πέρα από το αστείο του πράγματος οι εμπνευστές της ιδέας προφανώς δεν έχουν μπει ποτέ σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ που κυκλοφορούν στους δρόμους του Πειραιά και της Αθήνας.

Γιατί εάν είχαν δει ποια είναι η κατάσταση των λεωφορείων του ΟΑΣΑ, τότε μάλλον δεν θα έβαζαν ποιητές, αλλά...παπάδες να κάνουν προσευχές για να φθάσουν σώοι οι επιβάτες στους προορισμούς τους!

Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά με βλάβες σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ, ενώ οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για σημαντικές ελλείψεις σε ανταλλακτικά.

Με λίγα λόγια, θα είχε νόημα οι Δήμαρχοι Καμίνης και Μώραλης να ζητήσουν από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ να φροντίσει για την ασφάλεια των επιβατών βελτιώνοντας  την κατάσταση των λεωφορείων που κυκλοφορούν στους δρόμους των πόλεων τους...

@ Τι να σου κάνει ο ποιητής; Καληνύχτα...