Latest News

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Τουρίστρια στο Ρέθυμνο ταξίδευε 20 ώρες πάνω σε ένα στρώμα!

Απίστευτη είναι η περιπέτεια μίας 55χρονης Ρωσίδας, η οποία εντοπίστηκε 20 ώρες μετά την εξαφάνισή της, στη θάλασσα, στα ανοιχτά ...
του Ρεθύμνου.
Η γυναίκα βρισκόταν για διακοπές με την οικογένειά της σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Αδελιανού Κάμπου, στο Ρέθυμνο. Τα ίχνη τα γυναίκας αγνοούνταν από χθες στις 15.00 το μεσημέρι όταν εθεάθη για τελευταία φορά στην πισίνα του ξενοδοχείου να παίρνει το στρώμα θαλάσσης και να κατευθύνεται προς την παραλία. Από τότε τα ίχνη της χάθηκαν. Στην παραλία βρέθηκαν η πετσέτα της και προσωπικά της αντικείμενα, όμως η ίδια δεν εντοπίστηκε πουθενά.
Ο σύζυγος και η κόρη της ενημέρωσαν έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν ότι δεν έβρισκαν την 55χρονη και αυτός με τη σειρά του ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές στις 9 παρά 20 χθες το βράδυ. Άμεσα η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου έστησε επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας χρησιμοποιώντας πλωτά μέσα για την έρευνα από θαλάσσης, ενώ επειδή δεν ήταν γνωστό αρχικά αν η γυναίκα μπήκε στη θάλασσα, τόσο χερσαίες δυνάμεις του λιμενικού όσο και της αστυνομίας ξεκίνησαν έρευνες και στη στεριά.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σήμερα όταν λίγο πριν τις 11.30 οι αρχές εντόπισαν τη γυναίκα πάνω στο στρώμα θαλάσσης να βρίσκεται περίπου ανοιχτά της Σκαλέτας.
Η 55χρονη δεν βρέθηκε από το Λιμενικό, αλλά από έναν πιλότο της Frontex που πετούσε πάνω από το σημείο και ξαφνικά είδε την τουρίστρια.
Φαίνεται ότι η γυναίκα είχε παρασυρθεί με το στρώμα έχοντας απομακρυνθεί και καλύψει μια απόσταση περίπου 6 ναυτικών μιλίων (περίπου 11 χλμ). «Αεροσκάφος της Frontex που πετούσε στο σημείο εντόπισε την αγνοούμενη και έδωσε το στίγμα. Βρέθηκε 6-7 ναυτικά μίλια ανατολικά του ξενοδοχείου από το οποίο χάθηκε και μάλιστα πάνω σε στρώμα θαλάσσης. Αμέσως έσπευσε στο σημείο σκάφος του λιμεναρχείου Χανίων που συμμετείχε στις έρευνες και στο οποίο επιβιβάστηκε η τουρίστρια», δήλωσε ο υπολιμενάρχης Ρεθύμνου κ. Παττακός.
Η γυναίκα βρέθηκε έχοντας τις αισθήσεις της, κάτι που δείχνει ότι πέρασε μια εφιαλτική περιπέτεια και ώρες αγωνίας αν αναλογιστεί κάποιος ότι βρισκόταν στα ανοιχτά της θάλασσας από χθες το μεσημέρι μέχρι και σήμερα το πρωί, χωρίς νερό, περίπου 20 ώρες, έχοντας παρασυρθεί με το στρώμα θαλάσσης της στα ανοιχτά, μέχρι να εντοπιστεί από αεροσκάφος της Frontex και να διασωθεί από τις λιμενικές αρχές του Ρεθύμνου που έσπευσαν στο σημείο.
Η τουρίστρια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ενώ φαίνεται ότι είναι καλά στην υγεία της, παρά την υποθερμία.
Στις έρευνες συμμετείχαν σκάφος του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, σκάφος του Λιμεναρχείου Χανίων, ένα ιδιωτικό σκάφος, σκάφος ναυαγοσωστών αλλά και μερικά jet ski με ιδιώτες.