Latest News

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Κινηματογραφική απόδραση στο λιμάνι του Πειραιά - Απέδρασαν βαρυποινίτες - Έπεσαν πυροβολισμοί

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία με απόδραση βαρυποινιτών και πυροβολισμούς σε γκαράζ πλοίου εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά  κατά την μεταγωγή κρατουμένων...στην Κρήτη.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι τέσσερις βαρυποινίτες απέδρασαν κατόπιν σχεδίου καθώς αμέσως μετά την απόδραση τους στην Ακτή Κονδύλη φέρονται ότι επιβιβάσθηκαν σε ένα αυτοκίνητο τύπου βαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ένας φοράει ακόμα στο ένα χέρι τις χειροπέδες, ενώ πριν από λίγο συνελήφθησαν οι δύο. Ο ένας από άνδρα του Λιμενικού πριν βγει από το λιμάνι και ο άλλος από ομάδα ΔΙΑΣ.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλες σχεδόν οι αστυνομικές δυνάμεις του Πειραιά όπως και το Λιμενικό για τον εντοπισμό τους.
Οι κρατούμενοι επέβαιναν σε λεωφορείο του τμήματος Μεταγωγών μαζί με ακόμα 7 αλλοδαπούς κρατούμενους, για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό τα Χανιά, αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς και διέφυγαν.
Η απόδραση
Όλα έγιναν λίγο πριν από  τις 8.00 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη μεταγωγή κρατουμένων στις φυλακές της Αλικαρνασσού Χανίων. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λεωφορείο του τμήματος Μεταγωγών με 11 αλλοδαπούς κρατούμενους μπήκε στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό τα Χανιά. Άγνωστο υπό ποιες ακριβώς συνθήκες στο γκαράζ του πλοίου τέσσερις από τους κρατούμενους άρχισαν να τρέχουν προς το λιμάνι. Οι αστυνομικοί συνοδοί τους κινητοποιήθηκαν, έτρεξαν πίσω τους και παράλληλα ζήτησαν άμεσα βοήθεια από τους λιμενικούς που βρίσκονταν στο χώρο του λιμανιού.  Πολύ γρήγορα συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις, ενώ ο δεύτερος εγκλωβίσθηκε λίγο μακρύτερα, στο χώρο του λιμανιού. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι άλλοι δύο δραπέτες που είναι Αλβανοί ποινικοί  κατάφεραν να διαφύγουν προς την οδό Θερμοπυλών, έξω από το λιμάνι. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι τους παρέλαβε βανάκι που οδηγούσε συνεργός τους. Οι δραπέτες, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, είχαν βοήθεια και μέσα στο γκαράζ του πλοίου, καταφέρνοντας να λυθούν από τα δεσμά τους.  Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο και για πυροβολισμούς που έπεσαν μέσα στο γκαράζ του πλοίου...