Latest News

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Η απόφαση για τους 3 δράστες της επίθεσης στον Μπουτάρη - Τους αναγνώρισε ο Δήμαρχος

Ποινές φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα αποφάσισε το δικαστήριο για τους δράστες της επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης...
Γιάννη Μπουτάρη.


Ειδικότερα, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή στον 20χρονο σπουδαστή κομμωτικής, ενώ από 14 μήνες στον 36χρονο και τον δεύτερο 20χρονο.
Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την αναγγελία της απόφασης, δέχθηκε ότι επρόκειτο «περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάρχου», θέση την οποία διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της.

Τους αναγνώρισε ο Δήμαρχος 

Καταπέλτης ήταν στην κατάθεσή του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στη δίκη των τριών συλληφθέντων για τον ξυλοδαρμό του.

«Ήταν οργανωμένο.Υπήρχε οργανωτής. Ένιωσα έναν κλοιό να με σφίγγει και με προτροπή των συνοδών μου αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε» ανέφερε.
Ο Γ. Μπουτάρης κατονόμασε ότι πριν το επεισόδιο άκουσε τον πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη να τον βρίζει. «Άκουσα μόνο που με έβρισε ο κ. Ψωμιάδης. Μετά πιο κάτω κάποιοι έβριζαν από διάφορα σημεία», κατέθεσε.
Ο δήμαρχος αναγνώρισε και τους τρεις κατηγορούμενους ότι τον χτυπούσαν αλλά ειδικά για τον 20χρονο σπουδαστή κομμωτικής είπε ότι «ξέρει πολεμικές τέχνες. Το χτύπημα μου είπε ένας φίλος μου που ξέρει ότι ήταν τέτοιο για να μου κάνει ζημιά στην κοιλιά».

Ο Γ. Μπούταρης αναγνώρισε τον ίδιο μεταξύ συγκεντρωμένων σε διαδήλωση ακροδεξιάς οργάνωσης εναντίον του περσινού gay pride, ενώ είπε πως τον είδε και στο νοσοκομείο καθώς ήταν τραυματισμένος στο χέρι αφού έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου.