Latest News

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Αυτή είναι η Εμμανουέλα των ρολογιών – Το «δόλωμα» της σπείρας που «ρήμαξε» τη Μύκονο

«Οι ληστές των ρολογιών», που επί δύο χρόνια είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος της Μυκόνου, οι οποίοι με...
δόλωμα μια εκρηκτική καλλονή από τη Νάπολη είχαν κατακλέψει το νησί, αρπάζοντας κοσμήματα αξίας πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ, ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία και τώρα καταζητούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη!
Είχαν συγκροτήσει τρεις συμμορίες, τα μέλη των οποίων εισέβαλαν σε πολυτελείς βίλες ή επιτίθεντο σε ανύποπτους περαστικούς από τους οποίους άρπαζαν τα πανάκριβα ρολόγια που φορούσαν.
Θύματά τους Άραβες πρίγκιπες, βαθύπλουτοι Λιβανέζοι, Κινέζοι επιχειρηματίες, Ινδοί, Τούρκοι και ανάμεσά τους ο γνωστός κοσμηματοπώλης Κώστας Καίσαρης.
Ηγετικό ρόλο στη δράση τους είχε η 18χρονη Ναπολιτάνα Εμμανουέλα, που εντόπιζε τα θύματα, τα… ξελόγιαζε, μάθαινε πού μένουν και στη συνέχεια έδινε τις πληροφορίες στους συνεργούς της οι οποίοι αναλάμβαναν δράση. Μάλιστα, ήταν η πρώτη που συνελήφθη και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων που οδήγησε τις Αρχές στην πλήρη αναγνώριση των κακοποιών.
Η πρώτη μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας αφορούσε μια συμμορία με άρωμα γυναίκας, που πραγματοποιούσε επιθέσεις σε πλούσιους τουρίστες και τους άρπαζε τα πανάκριβα ρολόγια τους.
Όπως προέκυψε, συμμετείχε –έχοντας πολλές φορές και τον ρόλο του δολώματος– μια «εκρηκτική» 18χρονη με τατουάζ, η οποία μαζί με τους συνεργούς της είχαν κάνει δεκατέσσερα χτυπήματα, με τη λεία των πανάκριβων ρολογιών από τους μεγάλους ελβετικούς οίκους να ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα ήταν τόσο άγριοι και αποφασισμένοι να βουτήξουν τον «θησαυρό» που έβαζαν στο μάτι, ώστε σε μία από τις επιθέσεις έσπρωξαν και τραυμάτισαν έξω από γνωστό ξενοδοχείο μια Ελβετίδα για να της αρπάξουν ένα σπορ Patek Philippe αξίας 15.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες για την εξάρθρωση των «μακροχέρηδων» Ιταλών μετά τη ληστεία και τον ανελέητο ξυλοδαρμό του Μυκονιάτη συνιδιοκτήτη του beach bar «Santanna» στην παραλία Παράγκα, το βράδυ της 1ης Αυγούστου, πέρυσι. Οι δράστες άρπαξαν το πανάκριβο χρυσό ρολόι του επιχειρηματία, το οποίο μάλιστα δεν ήταν ασφαλισμένο, και εξαφανίστηκαν, στέλνοντας το θύμα τους στο νοσοκομείο.
Η όμορφη Ιταλίδα και δύο νεαροί συμπατριώτες της εγκαταστάθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού στο κοσμοπολίτικο «νησί των ανέμων» και άρχισαν να στήνουν τη μεγάλη δουλειά.
Η Εμμανουέλα, αν και μόλις 18 χρόνων, είχε μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου. Μάλιστα έδειχνε ιδιαίτερα πονηρή, ενώ είχε και το προσωνύμιο «το τιμόνι», αφού, εκτός από δόλωμα ή τσιλιαδόρος, είχε ιδιαίτερες ικανότητες στην οδήγηση και στη γρήγορη διαφυγή.
Μάλιστα εκείνη φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι το άτομο που νοίκιαζε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης τα scooter που χρησιμοποιούσε η συμμορία, για να οργώνει το νησί, να εντοπίζει τα θύματά της, να επιτίθεται και στη συνέχεια να γίνεται καπνός στους στενούς και κακοτράχαλους χωματόδρομους της Μυκόνου.
Η επίθεση στον Καίσαρη έγινε στις αρχές Αυγούστου. Την ώρα που ο γνωστός κοσμηματοπώλης έβγαινε από το σπίτι του, οι Ιταλοί ληστές τον αιφνιδίασαν και, αφού τον έριξαν κάτω, στη συνέχεια με απανωτά χτυπήματα κατάφεραν να του βγάλουν από το χέρι το πανάκριβο ρολόι που φορούσε, αξίας 350.000 ευρώ (!). Ή έτσι τουλάχιστον πίστευαν, αφού στην πραγματικότητα το πολύτιμο λάφυρο δεν άξιζε περισσότερα από 200 ευρώ!
Τι είχε συμβεί; Πράγματι, ο κ. Καίσαρης είχε πρόσφατα προμηθευθεί από πολύ γνωστό διεθνή οίκο ένα από τα πιο εκλεκτά του ρολόγια, αξίας 350.000 ευρώ, που φυσικά προοριζόταν για συγκεκριμένους εκατομμυριούχους πελάτες των κοσμηματοπωλείων του. Μαζί όμως με το γνήσιο η εταιρεία δώρισε στον Έλληνα επιχειρηματία και ένα πιστό αντίγραφο, για να το φοράει κάνοντας ταυτόχρονα και την απαραίτητη διαφήμιση του συγκεκριμένου μοντέλου. Και εκεί οι Ιταλοί ληστές «την πάτησαν»!
Ο κ. Καίσαρης μπορεί να μην κατήγγειλε την κλοπή στην Αστυνομία, βοήθησε όμως τις διωκτικές Αρχές στην εξιχνίαση άλλων πέντε ληστειών που είχαν διαπράξει οι Ιταλοί κακοποιοί στη Μύκονο, σε βάρος πλούσιων ξένων τουριστών.
Αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες οι αστυνομικοί αποκάλυψαν και τις υπόλοιπες συμμορίες των Ιταλών που δρούσαν παράλληλα στη Μύκονο. Συνολικά επτά άτομα, ηλικίας από 27 έως 35 χρόνων, αποτελούσαν τις σπείρες, που καθεμία «χτυπούσε» για λίγες μέρες και εξαφανιζόταν με τη λεία, για να τη διαδεχθεί η επόμενη!
του Δημήτρη Σταυρόπουλου
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο