Latest News

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες για το φονικό με δράστη τον παραολυμπιονίκη για τα μάτια μιας γυναίκας στο Μοσχάτο

Αναβίωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών το έγκλημα στο Μοσχάτο με δράστη παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσάγκαρη που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, πριν ...
ένα χρόνο.


Ο 39χρονος παραολυμπιονίκης κατηγορείται ότι τον Μάρτιο του 2017, πυροβόλησε και σκότωσε έναν 47χρονο ξενοδόχο, πατέρα δυο παιδιών, μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρούσε ο 39χρονος στο Μοσχάτο.
Η πέτρα του σκανδάλου και το θύμα της δολοφονίας

Το έγκλημα
Ήταν βράδυ της 23ης Μαρτίου του 2017. Ο 47χρονος ξενοδόχος είχε πάει από το πρακτορείο του 39χρονου Παραολυμπιονίκη, προκειμένου να μιλήσουν για την πρώην σύζυγό του, με την οποία ο 39χρονος φέρεται να είχε ερωτικές επαφές.
Εκεί σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή ο Παραολυμπιονίκης, το θύμα επέδειξε βίαιη συμπεριφορά. Εκείνος φοβήθηκε και άρπαξε ένα όπλο που είχε στο πρακτορείο. Το θύμα του έπιασε τα χέρια και τότε ο αθλητής τον πυροβόλησε, τον άφησε να ψυχορραγεί κατέβασε τα ρολά και έφυγε.
Ο Β. Τσαγκάρης κατά την απολογία του είχε περιγράψει πώς αντέδρασε ο 47χρόνος ξενοδόχος όταν του είπε ότι δεν είναι διατεθειμένος να καταθέσει σε βάρος της πρώην συζύγου του, προσθέτοντας ότι «Ποτέ δε θα ξεχάσω τα δραματικά δευτερόλεπτα που μετέτρεψαν εμένα σε δράστη ενός κακουργήματος και τον εκλιπόντα σε θύμα. Σε λίγα δευτερόλεπτα έχασα πλήρως την συγκρότησή μου και τον ψύχραιμο έλεγχο του εαυτού μου. Σας διαβεβαιώνω ότι θα έκανα τα πάντα για να επανορθώσω το ανεπανόρθωτο». 

Συνήγορος του Β. Τσαγκάρη έχει οριστεί ο κ. Π. Μαντούβαλος ενώ την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής υπέρ του αδελϕού του θύματος έχει αναλάβει ο Αλ. Κούγιας.
Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Απριλίου 2018.