Latest News

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

«Πεδίο μάχης» με προαγωγές και τραυματίες για τους πλειστηριασμούς

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν για μια ακόμη φορά με αφορμή τους πλειστηριασμούς...
Αν και πλέον οι πλειστηριασμοί γίνονται ηλεκτρονικά , ωστόσο δημιουργήθηκαν επεισόδια και εντάσεις μεταξύ των ΜΑΤ και μελών της Λαϊκής Ενότητας.
Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, όπου οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν με πανό και συνθήματα.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξέφρασε την αγανάκτησή του για τα επεισόδια, επιρρίπτοντας για μία ακόμη φορά ευθύνες στην κυβέρνηση.
«Προφανώς με εντολές Τσίπρα, Κοντονή και Τόσκα τα ΜΑΤ εκδικητικά ενάντια στους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών και μας έριξαν χημικά, πετούσαν ότι είχαν μπροστά τους και έριξαν άγριο ξύλο.Έχουμε πέντε τραυματίες ο ένας από αυτούς μάλλον από ότι φαίνεται είναι αρκετά σοβαρά. Έγιναν πέντε αυθαίρετες αναίτιες συλλήψεις μεταξύ των οποίων δύο νεαρά παιδιά χωρίς να κάνουν τίποτα. Τα ΜΑΤ τους κλωτσούσαν άγρια ενώ ήταν πεσμένοι κάτω, μία πρωτοφανής βαρβαρότητα. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα μέλλον».
Παρά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, τα μέλη της ΛΑΕ συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους για τους πλειστηριασμούς έξω από τη ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκαλώντας ένα μίνι χάος στον κεντρικό δρόμο της Αθήνας.Λίγη ώρα αργότερα, οι προσαγωγές των τριών μετατράπηκαν σε συλλήψεις.