Latest News

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Πειραιάς Νικητής: Στην αντεπίθεση με...άσφαιρα πυρά!

Από τον Κύρο Παληκάρη
Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εναντίον του εφοπλιστή  και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, με παράπλευρες απώλειες στον Ολυμπιακό, αλλά και τον Δήμο Πειραιά,  ο συνδυασμός "Πειραιάς Νικητής" επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση, βγάζοντας μια ανακοίνωση με ...
άσφαιρα πυρά!
Με μια επιδερμική, αμήχανη και ανούσια πολιτικά ανακοίνωση 460 λέξεων ο συνδυασμός της πλειοψηφίας του Δήμου Πειραιά προσπαθεί να στηρίξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην πολύπλευρη  διαμάχη με την κυβέρνηση, κάνοντας απλώς μια επιφανειακή περιγραφή στις δικαστικές εξελίξεις -με ορισμένες μάλιστα ανακρίβειες- για την υπόθεση των στημένων αγώνων, χωρίς να μπαίνει στην ουσία και να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. 
Δηλαδή, ότι για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Ολυμπιακό και το Δήμο Πειραιά :
  • Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμένου έχει στήσει μια σκευωρία σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τη συνδρομή δικαστικών για έωλα αδικήματα που έχουν αρχίσει να εκμηδενίζονται μέχρι να εξαφανιστούν με την πάροδο του χρόνου
  • Με διάφορες διαδικασίες ποδοσφαιρικών αποφάσεων ζημιώνουν τον Ολυμπιακό στην πορεία του προς τον 8ο τίτλο πρωταθλήματος
  • Με γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστερούν ή μπλοκάρουν την υλοποίηση προγραμματισμένων έργων στο Δήμο Πειραιά εις βάρος της ανάπτυξης της πόλης                                                                                                                                                            Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" έρχεται μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από την "Θύρα 7" και τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού.
 Η ...άσφαιρη ανακοίνωση 
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής", σημειώνονται τα  εξής:


«Πριν από περίπου 5 μήνες  με ανακοίνωσή μας εκφράζαμε την βεβαιότητα για την αθώωση  του Βαγγέλη Μαρινάκη από τις όποιες κατηγορίες σχετικά με το ποδόσφαιρο. Αυτή η στιγμή έφτασε! Με την απόφαση του Αρείου Πάγου, κατέρρευσαν όλες οι ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες που του είχαν αβάσιμα προσάψει και είχαν ως σκοπό να τον βλάψουν, ως ηγέτη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ως Δημοτικό Σύμβουλο του Πειραιά, ως επιχειρηματία, αλλά κυρίως ως άνθρωπο και οικογενειάρχη και οι οποίες μάλιστα οδήγησαν σε αδικαιολόγητη τελικά παραίτηση, τον πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο της πόλης του Πειραιά και ιδρυτικό μέλος του συνδυασμού μας.
 Επί σειρά ετών μια οργανωμένη μηχανή προπαγάνδας με κάθε είδους μεθοδεύσεις, με εκατοντάδες άρθρα και τόνους λάσπης χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο και δυστυχώς βρίσκοντας κάποιους συμπαραστάτες στην σημερινή συγκυβέρνηση  επιχείρησαν να στοχοποιήσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Απέτυχαν! Οι προσπάθειές τους έπεσαν οριστικά και αμετάκλητα στο κενό. Την ίδια κατάληξη είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει και η νέα προσπάθεια στοχοποίησης.
Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι δυο μόλις ημέρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου στο κέντρο του Πειραιά εξελίχθηκαν κάποια δυσάρεστα γεγονότα με πρωταγωνιστές την Ελληνική Αστυνομία και μία μερίδα φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που θέλησε να διαμαρτυρηθεί για όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου κατά τη δική τους κρίση, όπως ακριβώς έκαναν και φίλαθλοι άλλων ομάδων τις προηγούμενες μόλις ημέρες.
 Είναι προφανές ότι η Αστυνομία λειτούργησε εντελώς διαφορετικά σε αυτή την περίπτωση από ότι στις υπόλοιπες, χρησιμοποιώντας από την πρώτη στιγμή βία και δίνοντας έτσι το έναυσμα για τα γεγονότα που ακολούθησαν. Είναι αυτονόητο ότι οι όποιες, έστω και ελάχιστες φθορές, σε δημοτική περιουσία είναι καταδικαστέες. Είναι προφανές όμως ότι “δυο μέτρα και δυο σταθμά” οπουδήποτε και αν εφαρμόζονται  φέρνουν  άσχημα αποτελέσματα.
 Όλοι εμείς, η Δημοτική Ομάδα της παράταξης “Πειραιάς Νικητής” που ξεκινήσαμε πριν από 4 χρόνια μαζί με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο ακόμα και σήμερα στην συνείδηση των Πειραιωτών κ. Βαγγέλη Μαρινάκη θα κάνουμε το παν, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο δυναμισμό και το ίδιο πάθος την προσπάθεια μας, τα αποτελέσματα της οποίας είναι πλέον απτά και ορατά για να γίνει ο Πειραιάς, όπως τον ονειρευόμαστε, μια πόλη σημείο αναφοράς για την Ελλάδα. Μια πόλη-νικητής!
 Υ.Γ.: Οι προσφυγικές και λαϊκές γειτονιές του Πειραιά μεγάλωσαν με τους Ανδριανόπουλους, τον Γόδα, τον Μουράτη και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ όλων των αθλημάτων και όχι με κομματικές καρικατούρες και επιδιώξεις. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τους Πειραιώτες - εκτός από κάποιους λίγους ευτυχώς αμετανόητους που αντί να δουν την ιστορία του, το μέγεθος του και τη διαρκή προσφορά του, στέκονται με απύθμενα συμπλέγματα ιδεοληψίας και μίσους απέναντι του - είναι συνώνυμο της ιστορίας τους, κομμάτι της ζωής τους, είναι το αποκούμπι τους στα προβλήματα που άλλοι τους προκαλούν και παράλληλα είναι ο καλύτερος “πρεσβευτής” και υποστηρικτής της πόλης τους».
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής»
 (του οποίου ιδρυτής και "ψυχή" είναι ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος, 
εφοπλιστής και προσφάτως εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης)

@ Στην υποσημείωση - σάλτσα δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι θέλει να πει ο ποιητής - συντάκτης, αλλά μάλλον φαίνεται να είναι το κερασάκι σε μια άσφαιρη ανακοίνωση...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ