Latest News

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Με διαδικασίες εξπρές ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά το μίνι ανασχηματισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Με συνοπτικές διαδικασίες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και... χωρίς την παρουσία της Εκκλησίας για πρώτη φορά,ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της κυβέρνησης, που ορίστηκαν χθες από τον πρωθυπουργό.
Τα νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο «Διαβεβαιώνω στην τιμή και υπόληψή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού», ήταν ο όρκος που έδωσαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης.
«Είχα προσπαθήσει να είμαι η καλή μαθήτρια και στη συνέχεια να ανταποκριθώ σε άλλους ρόλους», δήλωσε πριν την ορκωμοσία η νέα υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.
Αναλυτικά οι αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος που ανακοινώθηκαν:
Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, ο Δημήτρης Βίτσας.
Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.
Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.
Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.
Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης ακολούθησε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Γιάννη Δραγασάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε στον 3ο όροφο του Υπουργείου Οικονομίας.