Latest News

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Σκορπιός, το πρώτο ιδιωτικό νησί με ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Ένα πολυτελές ξενοδοχείο είναι το νέο πρότζεκτ που ετοιμάζει στο νησί του Σκορπιού, ο Ρώσος κροίσος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ...

Οι εργασίες ανοικοδόμησης του τεράστιου αυτού έργου, για τα ελληνικά δεδομένα, πρόκειται να αρχίσουν προς το τέλος του καλοκαιριού του 2018, καθώς αυτή τη στιγμή οι υπεύθυνοι του έργου περιμένουν την τελευταία άδεια ώστε να αρχίσουν τις εργασίες.
Ο Ρώσος κροίσος σχεδιάζει την ανοικοδόμηση επαύλεων στο νησί, ένα έργο ύψους 120.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο περιλαμβάνει την ανέγερση 12 ή και περισσότερων πολυτελών μονοκατοικιών, εμβαδού 500 έως 1.200 τμ η καθεμία, με συνολική δυναμικότητα 48 κλινών καθώς και άλλες συνοδευτικές εγκαταστάσεις, όπως spa, εστιατόρια και μαρίνα. Ακόμα έχει σχεδιαστεί η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως γήπεδα γκολφ, τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου.
Το νησί που αποκτήθηκε από την οικογένεια Ωνάση φαίνεται ότι θα θυμηθεί ξανά τις ένδοξες στιγμές που έζησε όταν ήταν στην ιδιοκτησία του Έλληνα κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση.
Στόχος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ είναι να δημιουργήσει το πρώτο συγκρότημα πολυτελών καταλυμάτων στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε ιδιωτικό νησί και ένα από τα λίγα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το νησί του Σκορπιού που αποκτήθηκε πριν περίπου πέντε χρόνια από την χρυσή κληρονόμο του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά, εμπίπτει σε ειδικό καθεστώς προστασίας, αφού ολόκληρη η ζώνη στην οποία ανήκει έχει χαρακτηριστεί Natura.
Αυτό σημαίνει, με βάση τους πολεοδομικούς κανονισμούς, ότι δεν μπορεί να χτιστεί πάνω από το 5% του νησιού, γι’ αυτό και η ανάπτυξή του γίνεται με πολύ προσεκτικά βήματα και, όπως έχει δηλώσει ο οικοδεσπότης του, σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον.