Latest News

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Σκάνδαλο Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία «βόμβα» - Εμπλέκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί & οκτώ υπουργοί


Οκτώ πρώην υπουργοί και δύο πρώην πρωθυπουργοί φαίνεται να μπλέκονται στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis...
Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε ο Υπουργός  Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis.
Η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη ενημέρωσε τον κ. Τζανακόπουλο ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες.
Στην υπόθεση Novartis εμπλέκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και 8 πρώην υπουργοί, οι οποίοι βαρύνονται με τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες , η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.
Κατά τα άλλα ο υπουργός Επικρατείας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την έρευνα τα ξημερώματα του Σαββάτου και τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στο Μαξίμου
Σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 8 απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι κ.κ. Κοντονής και Παπαγγελόπουλος θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis στη Βουλή, καθώς εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.