Latest News

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ποιους υπουργούς «παίρνει μπάλα» ο ανασχηματισμός

Εν αναμονή ανασχηματισμού μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και την απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου, τα σενάρια...
έχουν φουντώσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες  εκτός κυβέρνησης θα μείνουν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Παράλληλα, όπως επισημαίνει το ίδιο δημοσίευμα, αν και υπάρχει θέμα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, επειδή δεν υπήρξαν μεγάλα προβλήματα με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, θεωρείται δύσκολο να προχωρήσει η αντικατάσταση του.
Όλα δείχνουν ότι ακλόνητος παραμένει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς η διαπραγμάτευση για το χρέος και οι όροι της εξόδου από το μνημόνιο είναι το σημαντικότερο ζήτημα αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση.
Κρίσιμες επιλογές που θα δείξουν προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτές στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Συνεπώς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αν θα υπάρξουν αλλαγές στις θέσεις των Κοντονή και Παπαγγελόπουλου με δεδομένο ότι κατά την τελευταία υπόθεση με τη Νovartis που κορύφωσε την πολιτική αντιπαράθεση αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν πιο συγκρατημένη στάση.
Αμετακίνητοι θα πρέπει να θεωρούνται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με το Σκοπιανό σε διαπραγμάτευση, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, και ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ενώ πιθανότητες για αναβάθμιση συγκεντρώνουν πρόσωπα της νεότερης γενιάς όπως οι κύριοι Χαρίτσης και Λιάκος.
Για την πλήρωση του κενού του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής έχει ακουστεί το όνομα του νυν αναπληρωτή υπουργού άμυνας Δημήτρη Βίτσα, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Πεντάγωνο για συγκατοίκηση με τον Πάνο Καμμένο.