Latest News

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

"Βουτιά θανάτου" από το Blue Star Naxos για επιβάτη - Έπεσε στη θάλασσα στα ανοικτά της Σύρου



Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα από το κατάστρωμα του πλοίου λίγα ναυτικά μίλια έξω από την Σύρο, το βράδυ...
της Τρίτης.
Ήταν περίπου στις 11 το βράδυ όταν πλήρωμα του ταχύπλοου σκάφους του Λιμενικού 609, εντόπισε πνιγμένο τον αγνοούμενο άνδρα στην επιφάνεια της θάλασσας, περίπου 4 ναυτικά μίλια ΒΔ της Σύρου. Ο αυτόχειρας μεταφέρεται στην Σύρο για να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας έπεσε από το κατάστρωμα στα παγωμένα νερά μεταξύ Γυάρου και Σύρου, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης.
Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο άνδρας περιφερόταν στο χώρο του καταστρώματος και ξαφνικά σκαρφάλωσε στα προστατευτικά κάγκελα, δείχνοντας ότι θέλει να πηδήξει στη θάλασσα. Κάποιοι συνεπιβάτες του που αντιλήφθηκαν τις προθέσεις του, προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αλλά εκείνος πρόλαβε να πέσει στα παγωμένα νερά.
Για τον εντοπισμό του επιβάτη, ηλικίας περίπου 60 ετών, κινητοποιήθηκε μεγάλη επιχείριση με συντονιστή το Λιμενικό Σώμα και τη συμμετοχή των ΕΓ/ΟΓ Blue Star Naxos, Blue Star Delos, 2 δεξαμενόπλοιων, ταχύπλοων του Λιμενικού και ενός ελικόπτερου Super Puma.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει στις 17.30 από τον Πειραιά με προορισμό τα νησιά τα νησιά Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσι και Αμοργό.