Latest News

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Αλλάζουν όλα σε Γυμνάσια και Λύκεια – Τι θα γίνει με απουσίες, εγγραφές και επαίνους

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας όπου θα πραγματοποιήσει σωρεία αλλαγών σε σημαντικά θέματα στα Γυμνάσια και Λύκεια ...
της χώρας.
Τα θέματα αυτά αφορούν τις απουσίες, τις εγγραφές, και τους επαίνους. Με την απόφαση αλλάζει ο αριθμός απουσιών στα σχολεία, καταργείται η διάκριση δικαιολογημένων-αδικαιολόγητων, επιστρέφει ο χαρακτηρισμός της αγωγής και προβλέπονται έπαινοι και αριστεία προόδου.
Αναφορικά με τις απουσίες, καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες ενώ το σχολείο και οι κηδεμόνες των μαθητών θα ενημερώνονται άμεσα.
Στο θέμα των εγγραφών Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια θα γίνονται από φέτος μόνο ηλεκτρονικά.
Στους μαθητές που επιτυγχάνουν βαθμό ετήσιας προόδου «άριστα» απονέμεται, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, «Αριστείο Προόδου».
Στους μαθητές κάθε τμήματος που επιτυγχάνουν τον μεγαλύτερο βαθμό ετήσιας προόδου και διαγωγή «εξαιρετική» απονέμεται, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, «Βραβείο Προόδου». Σε περίπτωση ισοβαθμίας το «Βραβείο Προόδου» απονέμεται σε όλους μαθητές που ισοβάθμισαν.
Στους μαθητές έχουν σημειώ- σει σημαντική βελτίωση της επίδοσης τους, απονέμεται, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, «Έπαινος Προσωπικής Βελτίωσης».
Στους μαθητές που διακρίνονται για ιδιαίτερες πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς και για πράξεις που εκφράζουν πνεύμα ανιδιοτελούς φιλαλληλίας απονέμεται ειδικός έπαινος.