Latest News

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Συγκέντρωση εργαζομένων στο Δημαρχείο Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)






Συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου στην Πλατεία Κοραή πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά, που
κάλεσε σε Έκτακτη Ανοικτή Γενική Συνέλευση, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης.
    Τα μέλη του Συλλόγου μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα όπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά,   Κων/νος Γαλάνης απευθυνόμενος με ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους τόνισε μεταξύ άλλων:
    "...σήμερα φέρνουν στη Βουλή για ψήφιση τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων και την επαναφορά της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, για το οποίο τόσοι αγώνες και θυσίες έχουν γίνει από τους εργαζόμενους σε όλον τον πλανήτη.
   Μαζί με την επαναφορά της τροπολογίας φέρνουν για ψήφιση την αλλαγή του νόμου Κατσέλη, έτσι ώστε οι πλειστηριασμοί να γίνονται ευκολότερα, καθώς και μέτρα για την εκπαίδευση όπως: το υποχρεωτικό 30ωρο παραμονής στο σχολείο, μαζικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων κτλ.
   Τα μέτρα αυτά, καθώς και εκείνα που προϋπάρχουν και αυτά που θα ακολουθήσουν με την τέταρτη αξιολόγηση, στις αρχές του Απρίλη, όχι μόνο δεν συνιστούν «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, αλλά συνεπάγονται και νέα βάρη ιδιαίτερα επαχθή για τους εργαζόμενους.
   Εξάλλου, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η σημερινή Κυβέρνηση, πέρα από το τρίτο μνημόνιο, που υπέγραψε τον Αύγουστο του 2015 (Ν. 4336/2015), ψήφισε στη Βουλή τον περασμένο Μάιο, και νέα μέτρα που φτωχοποιούν ακόμη περισσότερο τους εργαζομένους, όπως:
  •   Μείωση των συντάξεων έως και 40% για νέους και παλιούς ασφαλισμένους (3.000.000 συνταξιούχοι) με τον Νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016).
  •  Μείωση του αφορολόγητου από τα 9.600 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται 700 ευρώ μείον τον χρόνο στις αποδοχές των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
  •   Αύξηση της φορολογίας, μέσω της κατάργησης του 1,5% έκπτωσης φόρου, καθώς και αυξήσεις στις εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ.
  •  Αύξηση του ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα κλπ.
   Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, που διαμορφώνεται, το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων έδωσε την πρώτη του απάντηση με τη Γενική Απεργία της 14ης του Δεκέμβρη και θα συνεχίζει σήμερα τις κινητοποιήσεις δυνατά έξω από την Βουλή..."
   Με το πέρας της Έκτακτης Ανοικτής Γενικής Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι πήραν μέρος στην τετράωρη Στάση Εργασίας που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τις 11:00 το πρωί έως το πέρας του ωραρίου.