Latest News

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Κύκλωμα Ρομά: Αποφυλακίζεται ο Αλέξανδρος Αγγλούπας


Βγαίνει από το κελί της φυλακής ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο επιχειρηματίας ο οποίος είχε συλληφθεί και είχε κριθεί προφυλακιστέος πριν από ...περίπου ένα χρόνο για εμπλοκή στην υπόθεση της συμμορίας των Ρομά, που φέρεται να είχε ξαφρίσει πάνω από 2.000 σπίτια σε όλη τη χώρα.
Όπως προκύπτει ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε με διάταξη του ανακριτή κατά της Διαφθοράς που χειρίζεται τη σχετική δικογραφία.
Ο δικηγόρος του επιχειρηματία Χρήστος Στάθης δήλωσε: «Μετά 13 μήνες κι ενώ έκλεισε η δικογραφία χωρίς να προκύψει κανένα νέο στοιχείο για τον εντολέα μου, άρχισε να δουλεύει το ρολόι της δικαιοσύνης για αυτόν».
Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας κατηγορούνταν για κλεπταποδοχή από τη συμμορία των Ρομά δεχόμενος τη λεία από 2.000 σπίτια από όλη την Ελλάδα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Στη λεία συμπεριλαμβάνονταν πλυντήρια πιάτων, κοσμήματα μεγάλης αξίας, ρολόγια, τιμαλφή, ακριβά ρούχα, πολύτιμοι λίθοι κ.α.
Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, δέχονταν φωτογραφίες με τα κλοπιμαία από τους κατηγορούμενους ως ληστές μέσω Viber και εκτιμούσε την αξία τους.
Στη δικογραφία εμπεριέχονται και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στις οποίες ο Αλέξανδρος Αγγλούπας ακούγεται να διαπραγματεύεται την αγορά κλεμμένων ρολογιών και κοσμημάτων και την μεταπώληση τους, ενώ ζητά από πολλούς από τους συνομιλητές του να τον ενημερώνουν σε περίπτωση που «έπεφταν στα χέρια τους» πολύτιμοι λίθοι και επώνυμα ρούχα.
Στην απολογία του ο επιχειρηματίας είχε υποστηρίξει πως δεν γνώριζε πως πρόκειται κλοπιμαία ενώ είχε παραδεχθεί πως είχε επικοινωνία με δύο από τους κατηγορουμένους. Όσον αναφορά την εμπλοκή των κατηγορούμενων ως ληστών σε εγκληματική οργάνωση, ο επιχειρηματίας υποστήριζε πως δε γνώριζε κάτι σχετικό.
Ο επιχειρηματίας είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Νοέμβριο του 2016 και τώρα θα αποφυλακιστεί από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου είχε μεταφερθεί.
Για την αποφυλάκισή του, ο ανακριτικής του επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ.