Latest News

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

«Πνίγηκαν» Ν. Πέραμος και Μάνδρα – 15 άνθρωποι χάθηκαν στα λασπόνερα (ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΚΟΝΕΣ)


Η τραγωδία από τις πλημμύρες που έπληξαν τα ξημερώματα τη Δυτική Αττική είναι τεράστια, καθώς πλέον οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται...
στους 15.


Παράλληλα, μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία σε Μάνδρα, Μαγούλα και Νέα Πέραμο προκειμένου να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους πολίτες.
Την ίδια ώρα οκτώ άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με τραύματα, κατάγματα κλπ και υποθερμία στο Θριάσιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μια γυναίκα είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση καθώς έχει διασωληνωθεί.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι διασώστες έχουν βγάλει βάρκες για να βοηθήσουν τον κόσμο.
Δυστυχώς λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι άρχισε να βρέχει ξανά καταρρακτωδώς στην περιοχή, δυσχεραίνοντας το ήδη δύσκολο έργο των σωστικών συνεργείων.
Εν τω μεταξύ, έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρεί αυτή την ώρα με 150 πυροσβέστες και 50 οχήματα από την Αττική, ενώ έχουν φτάσει άλλα πέντε οχήματα από την Κόρινθο και αναμένονται τρεις ομάδες ΕΜΑΚ, συνολικά 30 άτομα, με μηχανήματα και αντλίες από τη Λαμία, την Πάτρα και τη Λάρισα.
Ολοκληρωτική η καταστροφή στο Δήμο Μάνδρας
Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στον Δήμο Μάνδρας, όπως δήλωσε η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη: «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε όλη την Μάνδρα, που θρηνεί για τους χαμένους συμπολίτες της», δήλωσε συντετριμμένη η δήμαρχος, που είναι και η ίδια εγκλωβισμένη στην κατοικία της. Μάλιστα νωρίτερα γείτονες έσωσαν την ίδια της τη μητέρα.
Από τη μεριά του ο εκτελεστικός γραμματέας του δήμου Μάνδρας, Στάθης Ραγκούσης, δήλωσε ότι η Μάνδρα έχει χαθεί: «πρόκειται για βιβλική καταστροφή, όλοι δρόμοι είναι ποτάμια, η στάθμη του νερού παραμένει στα δύο μέτρα». Ο ίδιος είπε ότι «η περιοχή δεν έχει ηλεκτροδότηση, η παλιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας έγινε χείμαρρος και παρέσυρε τη Μάνδρα, η Πυροσβεστική κατάφερε να απεγκλωβίσει κάποιους ανθρώπους στην περιοχή».