Latest News

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Τραγωδία δίχως τέλος στη Δυτική Αττική – Θρίλερ για τους αγνοούμενους (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)


Συνεχίζεται η αγωνία για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής (Νέα Πέραμος, Μάνδρα, Μέγαρα) οι οποίοι «μετρούν» τις...
πληγές τους.
Ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 16 συνολικά νεκρούς, ενώ μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί οι 14. Οι επιχειρήσεις ανεύρεσης των αγνοουμένων από τις αρχές συνεχίζονται με τους αγνοούμενους να είναι 4.
Οι κλήσεις που έχει δεχθεί ως τώρα η Πυροσβεστική, από την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας, ξεπερνούν τις 660. Η Πυροσβεστική επίσης έχει προχωρήσει στον απεγκλωβισμό 88 ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.
Συνολικά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ έχουν σχηματιστεί 56 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Επίσης, σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες της Αττικής.

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια 36χρονου στη Μάνδρα – «Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε»

Ο Γιώργος Μακαρούνας πατέρας ενός παιδιού 3,5 ετών βρήκε τραγικό θάνατο από τα ορμητικά νερά βγαίνοντας από το φορτηγό του. Είχε εγκλωβιστεί στη Μάνδρα λίγο πριν πεθάνει και μέσα από το όχημά του μιλούσε με τη μητέρα του στο τηλέφωνο λέγοντάς της: «Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε». Παρασύρθηκε από χείμαρρο και προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων της κακοκαιρίας.

Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (16/11) βρίσκονται στο Θρίασειο νοσοκομείο οι συγγενείς των αγνοούμενων. Περιμένουν μήπως κάποιος τους ανακοινώσει το όνομα που θέλουν να ακούσουν και πως είναι σώος και αβλαβής ο άνθρωπός τους, όπως οι συγγενείς ενός 38χρονου οδηγού νταλίκας του οποίου ακόμη δεν έχει βρεθεί ούτε το όχημα στο οποίο επέβαινε.

Ποιο το σχέδιο του κράτους για μέριμνα στους κατοίκους

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους: «Ευτυχώς που μας βοηθούν ιδιώτες και ο Ερυθρός Σταυρός. Πού είναι η Πολιτεία;». Eίδαν τις περιουσίες τους να χάνονται από τις φονικές πλημμύρες και έχουν μείνει τις τελευταίες δύσκολες ώρες, χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό και χωρίς να υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Στον αντίποδα ο κος Τζανακόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν χρήματα και ταμειακή δυνατότητα για βοήθεια, ενώ ο κος Κουρουμπλής διέθεσε… κρουαζιερόπλοιο για τους πληγέντες.
Επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, αναφέρει η σύσκεψη των κυβερνητικών κλιμακίων είναι διαρκής και πως ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς για την κακοκαιρία και τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε πως είχαμε πάρα πολλές απώλειες.
Εκείνοι που βοηθούν πολύ είναι ιδιώτες οι οποίοι σπεύδουν να βοηθήσουν και να δώσουν τρόφιμα και ο Ερυθρός Σταυρός που δίνει μάχη σε όλα τα επίπεδα για να βοηθήσει τους πληγέντες, ενώ ευαισθητοποιημένοι επιχειρηματίες επίσης πρόσφεραν φαγητό και νερό προς τον κόσμο που δεν είχε πού να διανυκτερεύσει. Τη δική του μάχη δίνει και ο δήμος Μάνδρας, που έχει και τα μεγαλύτερα προβλήματα, που σε συνεργασία με ξενοδοχεία της περιοχής βρίσκει καταλύματα στον κόσμο που έχει μείνει χωρίς στέγη από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα.
Οι κάτοικοι πάντως μιλούν με οργισμένα λόγια για τους αρμόδιους στην κυβέρνηση και την περιφερειάρχη, για την οποία σημειώνουν ότι δεν εμφανίστηκε στα σημεία της καταστροφής, και έσπευσε να κάνει μηνύσεις χωρίς να έχει η ίδια γνώση της κατάστασης.
«Aν προκύψουν ευθύνες για την Περιφέρεια από τη δικαστική έρευνα εγώ θα τις αναλάβω και δεν θα κρυφτώ. Δεν θα αναλάβω όμως τις ευθύνες όλων των αυτοδιοικητικών και πολιτικών που κρύφτηκαν τόσα χρόνια πίσω από ένα πολυδαίδαλο κράτος», εκφράζει η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Δημόσια δαπάνη οι κηδείες

Με δημόσια δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων της τραγικής θεομηνίας, που έπληξε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τις περιοχές της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Στη Μάνδρα ο Αλέξης Τσίπρας

Μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν -μεταξύ άλλων- η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Καπέλιος και άλλοι κρατικοί παράγοντες. Μετά τη Μάνδρα, ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στο κέντρο επιχειρήσεων Ελευσίνας, όπου αναμένεται να προβεί σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους.