Latest News

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ποιος θα πληρώσει την ανάπλαση του Μικρολίμανου


Αν και έχει καθυστερήσει αρκετά  να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης του Μικρολίμανου, ωστόσο τελικά θα χρηματοδοτηθεί με το ποσόν των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ από την...

Περιφέρεια Αττικής. 

Αυτό τουλάχιστον προέκυψε στη συνάντηση διαβούλευσης και συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του Δήμου Πειραιά που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας, με θέμα το έργο της ανάπλασης της περιοχής του Μικρολίμανου.

 Το έργο ανάπλασης του Μικρολίμανου έχει καθυστερήσει να υλοποιηθεί παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες ενώ ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της πόλης και των φορέων της που εδώ και δεκαετίες αναζητούν επιτακτικά τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Η ανάπλαση αφορά μια έκταση περίπου 15,6 στρεμμάτων και προβλέπει δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με μεγάλα πεζοδρόμια, ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους περιπάτου και αναψυχής με δενδροφύτευση και άλλο αστικό εξοπλισμό περίπου 4 στρεμμάτων αλλά και παρεμβάσεις ανάπλασης σε συγκεκριμένες οδούς και περιοχές (Ναυάρχου Βότση, προσφυγικά).



Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα κύρια στοιχεία και χαρακτηριστικά της μελέτης, η υλοποίηση της οποίας θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό των 5.700.000 ευρώ, ενώ το έργο θα εκτελεστεί από το δήμο Πειραιά.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης επεσήμανε τη σημασία της ανάπλασης τονίζοντας ότι πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας παρέμβαση στην πόλη του Πειραιά, που σε συνδυασμό με τα άλλα εκτελούμενα έργα, θα αναδείξει τα φυσικά πλεονεκτήματα και τη μοναδική ομορφιά της περιοχής, θα επιλύσει χρόνια προβλήματα υποβάθμισης μιας περιοχής που κάποτε υπήρξε σημείο αναφοράς για την πόλη και θα καταστήσει εκ νέου την περιοχή αυτή σε χώρο αναψυχής, τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιώς Γ. Μώραλης ανάφερε τη σπουδαιότητα της ανάπλασης του Μικρολίμανου για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, σημειώνοντας ότι αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση, καθώς θα αναβαθμιστεί λειτουργικά και αισθητικά μια από τις ομορφότερες περιοχές του Πειραιά.