Latest News

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Τραγωδία δίχως τέλος στη Δ. Αττική: 16 νεκροί, 6 αγνοούμενοι. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η πρωτοφανής καταστροφή που σημειώθηκε στη δυτική Αττική, προκαλώντας...
το θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων, τον τραυματισμό 21 και αδιανόητες καταστροφές σε ολόκληρη την περιοχή, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται από την κακοκαιρία.
Υπάρχουν φόβοι ότι θα μεγαλώσει κι άλλο ο αριθμός των θυμάτων από την πρωτοφανή θεομηνία, καθώς το πρωί της Παρασκευής, η Πυροσβεστική γνωστοποίησε ότι αναζητεί δύο άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας και έξι συνολικά.

Αναζητούνται δυο άνδρες, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής. Συνολικά αναζητούμε έξι άτομα.

Νεκρός εντοπίστηκε ο επί ώρες αγνοούμενος, που εγκλωβίστηκε  στο σπίτι του στο Γεφυράκι Νέας Περάμου.
Το 16ο θύμα της τραγωδίας, βρισκόταν στο σπίτι του, το οποίο βυθίστηκε στα νερά και τις λάσπες και παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των πυροσβεστών, χρειάστηκαν πολλές ώρες για να το αδειάσουν από τις λάσπες, τα μπάζα και το νερό, καθώς βρίσκεται σε τέτοιο σημείο που συνεχώς ξαναγέμιζε.
Δώδεκα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας μιας γυναίκας είναι πιο σοβαρή και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι 4 αγνοούμενοι βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε οχήματα στην εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η κακοκαιρία.
Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται και ένας κυνηγός, ο αδερφός ενός εκ των αγνοουμένων νεκρών της ανείπωτης τραγωδίας.
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες όσων σώθηκαν την τελευταία στιγμή αλλά και αυτών που είδαν ανθρώπους να χάνονται.
Η κόρη της 80χρονης που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας συγκλονίζει περιγράφοντας πως εκείνη την ώρα εργαζόταν στο νοσοκομείο. “Το φορείο με τη μητέρα μου πέρασε μπροστά μου, αλλά δεν την αναγνώρισα” λέει η γυναίκα και περιγράφει ότι στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η θεία της.
Το σπίτι τους καλύφθηκε από τα λασπόνερα. Ήταν ο σύζυγός της που κατάφερε να σώσει τη γυναίκα από βέβαιο πνιγμό, διακινδυνεύοντας τη ζωή του.
Ο κύριος Κώστας μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 συγκλονίζει ωστόσο λέγοντας ότι πλέον δεν έχει κουράγιο να αντικρίσει το μέλλον.
“Αντίκρισα το Χάρο με τα μάτια μου, αλλά δεν μπορώ να αντικρίσω πλέον τη ζωή” λέει κάνοντας έκκληση για βοήθεια.
Δραματική μαρτυρία θείας αγνοουμένου: Μας είπε βοήθεια πνίγομαι
Δραματική μαρτυρία από τη θεία του 38χρονου Γιάννη Ρούμελη που αγνοείται από το πρωί της Τετάρτης στη βυθισμένη στα λασπόνερα Μάνδρα.
Από τις 6 το πρωί της Τετάρτης συγγενείς του 38χρονου οδηγού φορτηγού Γιάννη Ρούμελη αναζητούν τα ίχνη του μετά την τραγωδία από τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας.
Η θεία του Κατερίνα, συγκλονίζει με τη δραματική έκκληση που απηύθυνε μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, στην προσπάθεια να εντοπιστεί ο αγνοούμενος ανιψιός της.
Ο πατέρας του είναι στην εντατική, στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ η μητέρα του πάσχει από άνοια, όπως είπε η ίδια. Την τελευταία φορά που επικοινώνησαν ο 38χρονος είπε: «Βοήθεια πνίγομαι»