Latest News

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε θέσεις μάχης για τα εγκαίνια γραφείων Χ.Α. - Πορεία αντιεξουσιαστών για το ναυάγιο της "Αγίας Ζώνης"




Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η ΕΛ. ΑΣ. στον Πειραιά, λόγω δυο συγκεντρώσεων που προγραμματίζονται για...
την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. 

Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή στις 8 το βράδυ η Χρυσή Αυγή με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Τοπικής της Οργάνωσης παρουσία των Νικ. Μιχαλολιάκου, Γ. Λαγού και Νικ. Κούζηλου.
Την ίδια ημέρα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή από την Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού μαζί με την Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία - ΕΘΕΛ και την Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Ήδη σε ανακοίνωση της η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς η πόλη μας» υποστηρίζει ότι «εκεί που σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τα γραφεία της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» κλείνουν το ένα μετά το άλλο (Νέο Ηράκλειο, Χαλκίδα, Δράμα) και υψηλόβαθμα στελέχη της εγκαταλείπουν την οργάνωση, στον Πειραιά -στην πόλη μας- δίπλα στην Αστυνομική Διεύθυνση, η ΧΑ ετοιμάζεται να εγκαινιάσει με κάθε λαμπρότητα τα νέα γραφεία της, παρουσία και του αρχηγού της,  Νίκου Μιχαλολιάκου". 
Καταλήγοντας στην ανακοίνωση σημειώνει πως θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή «για να ματαιώσουμε τα εγκαίνια των νέων γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στον Πειραιά...»

Συλλαλητήριο για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό

Με σύνθημα «δεν ήταν ατύχημα αλλά ήταν ένα κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα» αντιεξουσιαστές διοργανώνουν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι πορεία από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά με προορισμό τα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με αφορμή το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Όπως υποστηρίζουν η περιβαλλοντική καταστροφή του Σαρωνικού «φέρει ανεξίτηλη την υπογραφή δύο εκ των πλέον ληστρικών μερίδων του ελληνικού καπιταλισμού -του εφοπλισμού και της πετρελαιόβιομηχανίας- που μαζί με πολυεθνικούς μονοπωλιακούς ομίλους και μ' επίκεντρο το λιμάνι και το Δήμο του Πειραιά έχουν επιβάλει, σε μια περιοχή που εκτείνεται από τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, μέχρι το Πέραμα, τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, μια ειδική οικονομική ζώνη, ένα καθεστώς πολιτικού και ταξικού απαρτχάιντ...»