Latest News

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Έτσι η αστυνομία παγίδευσε τους απαγωγείς του Λεμπιδάκη (ΒΙΝΤΕΟ)


Απελευθερώθηκε μετά  από έφοδο της αστυνομίας, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος για έξι μήνες παρέμεινε όμηρος στα χέρια...
αδίστακτων απαγωγέων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αστυνομία έκανε έφοδο σε αποθήκη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κοντά στη  γέφυρα Ζουρίδας στο Ρέθυμνο όπου και εντόπισαν τον επιχειρηματία δεμένο.
Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο είναι ιδιαίτερα καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος.
Εδώ και αρκετό καιρό η αστυνομία είχε εντοπίσει τον χώρο όπου οι απαγωγείς κρατούσαν όμηρο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουν στην επιχείρηση απελευθέρωσής του.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλο το προηγούμενο διάστημα οι αστυνομικοί σάρωσαν το εσωτερικό του χώρου με θερμικές κάμερες και στη συνέχεια τον παγίδευσαν με μικροκάμερες, για να έχουν ακριβή εικόνα της θέσης του ομήρου και των απαγωγέων που τον κρατούσαν.
Είναι μία από τις σπάνιες φορές που γίνεται απελευθέρωση ομήρου χωρίς να έχουν δοθεί λύτρα.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο επιχειρηματίας από την Κρήτη που είχε απαχθεί πριν από έξι μήνες είναι ελεύθερος, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας σήμερα την νύχτα που ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί

Οι πληροφορίες θέλουν τον άνθρωπο να είναι καλά στην υγεία του, και αναμένεται η μεταφορά του σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους με τους συγγενείς να σπεύδουν κοντά στο αγαπημένο τους πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε αρκετό καιρό που κρατούνταν ο επιχειρηματίας ωστόσο η αστυνομία ερευνούσε πολύ προσεκτικά το σχέδιο της απελευθέρωσης του.

Μάλιστα, από την ΕΛ.ΑΣ γινόταν χρήση θερμικής κάμερας ενώ είχαν τοποθετηθεί και μικροκάμερες στην περιοχή που κρατούνταν ο επιχειρηματίας, προκειμένου να ελέγχονται οι κινήσεις των δραστών.

Ο Κρητικός επιχειρηματίας κρατούνταν σε κρησφύγετο σε περιοχή λίγο έξω από το Ρέθυμνο, σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων στην γέφυρα "Ζουρίδας".

Για την ώρα η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συνολικά επτά συλλήψεις, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα.

Να σημειωθεί ότι για τα ελληνικά δεδομένα, ίσως πρόκειται για την πρώτη απαγωγή που το θύμα απελευθερώθηκε χωρίς να δοθούν λύτρα ενώ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαία η "βροχή" ανακοινώσεων από τοπικούς φορείς και αιρετούς της αυτοδιοίκησης την τελευταία εβδομάδα, όσον αφορά την υπόθεση Λεμπιδάκη.