Latest News

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Στα κάγκελα βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ του Πειραιά - Ξεσηκώθηκαν για «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και αλλαγή φύλου


Μποφόρ από αντιδράσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, που ανάλογες  δεν έχουν προκαλέσει τα σκληρότερα μνημονιακά μέτρα της...
τελευταίας διετίας, επιφέρουν οι διατάξεις για την αλλαγή φύλου και την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».
Ήδη, από τους 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ), Κώστας Κατσίκης (ΑΝΕΛ), Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γεωργία Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ) έχουν εκδηλώσει τη διαφωνία τους με τις προωθούμενες διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζονται για τα νομοσχέδια του κ. Κοντονή γι' αυτό και τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να υπάρξει «κλειστή» συνεδρίαση προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα που διαμορφώνεται αποκαλύπτει ίσως για πρώτη φορά πως νομοσχέδια με συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό -και όχι δημοσιονομικό- αναδύουν  στην πολιτική επιφάνεια όχι μόνο την «άβυσσο» που χωρίζει τους κυβερνητικούς εταίρους αλλά και τις αντιθέσεις εντός των κοινοβουλευτικών ομάδων της πλειοψηφίας.
Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, διαφαίνεται πως η πορεία για την πολιτική του μετάλλαξη περιλαμβάνει ισχυρές αναταράξεις κάθε φορά που εισάγονται μέτρα που ικανοποιούν -ή όχι- την ατζέντα των «53». Πάνω στη συγκεκριμένη εσωκομματική «γραμμή» που χωρίζει τους «53» από τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  φαίνεται πως θα γίνουν και οι σφοδρές «συντροφικές» συγκρούσεις όταν έρθει η ώρα να αναμετρηθούν για την έδρα της εκλογικής τους περιφέρειας. 

Είναι ενδεικτικό άλλωστε πως η κυρία Γεννιά (σ.σ. διαφωνεί με το ν/σ αλλαγής φύλου), βουλευτής Α’ Πειραιά έχει «μπροστά» της τους τους κ.κ. Κ. Δουζίνα και Θ. Δρίτσα και την κυρία Ελένη Σταματάκη και άρα αν θέλει να εκλεγεί βουλευτής πρέπει να «κοιτάξει» προς «σκληρές» συνοικίες όπως είναι τα Μανιάτικα όπου το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου δεν τυγχάνει ευρείας αποδοχής.
 Επίσης, είναι προφανές πως η προερχόμενη από το λεγόμενο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» Νίνα Κασιμάτη (σ.σ. διαφωνεί με την τροπολογία για τα «τουρκικά» σωματεία) καλείται να δώσει μάχη «σταυρού» αλλά και ιδεών με τους συνυποψηφίους της Δ. Βίτσα, Ε. Καρακώστα και ενδεχομένως την νυν γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Μ. Γιαννακάκη.