Latest News

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Αυτή είναι η απόφαση της εξεταστικής επιτροπής για το «Ερρίκος Ντυνάν»


Με απόφαση της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά υποθέσεις στο χώρο της υγείας, θα διενεργηθεί.... άνοιγμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μελών του διοικητικού συμβουλίου του «Ερρίκος Ντυνάν».
Εισηγητής την εν λόγω πρότασης ήταν ο Σπύρος Λάππας ενώ η πλειοψηφία αποφάσισε την απόφαση για άνοιγμα λογαριασμών και σε πρώην υπουργούς Υγείας αν διαπιστωθεί ότι εμπλέκονται σε διαδικασία μεταβίβασης του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Ωστόσο η απόφαση θα εξεταστεί και από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής  προκειμένου να τηρηθεί το νόμιμο της διαδικασίας.
Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Γεωργαντάς τόνισε: «πως η εξεταστική επιτροπή έχει αρμοδιότητες εισαγγελέα πλημμελειοδικών επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη κατηγορία δικαστικών λειτουργών δεν μπορούν να προχωρούν μονομερώς σε άνοιγμα τραπεζικών λειτουργών».
Παράλληλα, η επιτροπή αποφάσισε να καλέσει εκ νέου για εξέταση τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θεόδωρο Παπαδημητρίου ο οποίος δεν είχε φυσική παρουσία αλλά έστειλε υπόμνημα.