Latest News

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Πληρωμένοι εμπρηστές, ραντεβού στον Κορυδαλλό και Λιβανέζοι επιχειρηματίες! Ποιους «καίει» το πόρισμα για τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο!


Μετά από 35 ημέρες ερευνών στη Ζάκυνθο το ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού με τη συνδρομή επίλεκτων δυνάμεων της Αστυνομίας έκλεισε το πόρισμα για τις καταστροφικές πυρκαγιές το οποίο...
διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα και αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.
Τα κίνητρα των περισσοτέρων από τους 90 εμπρησμούς που σημειώθηκαν από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου στη Ζάκυνθο, περιγράφονται αναλυτικά στο πόρισμα της Πυροσβεστικής και έχουν να κάνουν με αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων αλλά και καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Όπως λένε πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr οι ηθικοί αυτουργοί χρησιμοποιούσαν πληρωμένους εμπρηστές από το νησί του Ιονίου, ακόμη και από την Αθήνα για να κάνουν τη δουλειά τους.
Εκεί, οι έρευνες τόσο του κοριού της ΕΥΠ όσο και του κλιμακίου της Πυροσβεστικής έφθασαν μέχρι τα επισκεπτήρια των φυλακών Κορυδαλλού όπου έχουν καταγραφεί περίεργα τετ- α -τετ ενώ αγγίζουν και δύο Λιβανέζους επιχειρηματίες στην Αθήνα ο ρόλος των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως.