Latest News

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ευκαιρία για την Ελλάδα το Brexit για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα


Μια νέα ευκαιρία για προώθηση της αξίωσης της Ελλάδα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα παρουσιάζει η... γερμανική εφημερίδα Die Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση της. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα Μάρμαρα του Παρθενώνα μπορούν να επιστραφούν στη χώρα μας ως αντάλλαγμα για το Brexit, καθώς όπως εκτιμά η εφημερίδα, οι Έλληνες μπορεί να γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Βρετανία μπορεί μεν να αποχωρήσει χωρίς την έγκρισή τους από την ΕΕ, ωστόσο, γνωρίζουν καλύτερα ότι η οποιαδήποτε οικονομική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη τους, για να ισχύσει και να εφαρμοστεί.
Η Die Welt αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, το Brexit, θα πρέπει να εγκριθεί από κάθε εθνικό κοινοβούλιο στην ΕΕ, επομένως και από την Ελληνική Εθνοσυνέλευση.
Το δημοσίευμα επισημαίνει και σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Δράσης για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα Αλέξη Μανθεάκη ενώ επισημαίνει τις απόψεις που έχει αναπτύξει δημόσια ο αμερικανός ηθοποιός Τζόρτζ Κλούνει από το 2014 για την ανάγκη να επιστρέψουν τα μάρμαρα στην Αθήνα.