Latest News

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Πώς τρεις από τους πλουσιότερους άντρες του κόσμου έχασαν δισεκατομμύρια χάρη στον Τραμπ


Για τους περισσότερους από εμάς, είναι αρκετά άσχημο όταν χάνουμε έστω και 50 ευρώ, αλλά φαντάζεστε πως θα ήταν να χάσετε 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια;

Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τον «πόλεμο των λέξεων» με τη Βόρεια Κορέα και η απειλή συγκρούσεων καλά κρατεί, ο Τζεφ Μπέζος, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είδαν δισεκατομμύρια να χάνονται από την πτώση των τιμών των μετοχών τους.
Και οι τρεις ισχυροί άντρες είδαν τους δείκτες να πέφτουν, καθώς οι επενδυτές πούλησαν τις μετοχές και κατευθύνθηκαν σε ασφαλείς επενδύσεις, όπως ο χρυσός.
Ο ιδιοκτήτης της Amazon, Μπέζος, ο οποίος πρόσφατα έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είδε τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς έχασε 2 δισ. δολάρια.
Ο δημιουργός του Facebook, Ζούκερμπεργκ, ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος ηττημένος, καθώς η περιουσία του μειώθηκε κατά 1,6 δισ. δολάρια.
Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, έχασε λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο.
Συνολικά, περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια χάθηκαν από τις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, με περαιτέρω απώλειες να αναμένονται την Παρασκευή.
"Οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας ώθησαν το ελβετικό φράγκο, το γιεν Ιαπωνίας, το χρυσό και τα κρατικά ομόλογα, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν παραδοσιακά ασφαλείς παραδείσους σε μια εποχή γεωπολιτικής αβεβαιότητας", δήλωσε ο Larry Elliot, του Guardian. newmoney.gr