Latest News

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ανακαλύφθηκε μια «μικρή Πομπηϊα» στη Γαλλία (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια νέα γειτονιά της ρωμαϊκής πόλης που βρίσκεται κοντά στη Λυών και χρονολογείται από τον 1ο αιώνα, της οποίας... τα κτήρια βρίσκονται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση.
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια «μικρή Πομπηία» στη ρωμαϊκή πόλη Βιεν, νοτίως της Λυών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ανασκαφή μιας νέας συνοικίας της αρχαίας πόλης αποκάλυψε τα ερείπια πολυτελών κατοικιών και δημόσια κτήρια τα οποία βρίσκονται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση και καταλαμβάνουν μια έκταση 7.000 τετραγωνικών μέτρων.
Η περιοχή κατοικήθηκε για 300 χρόνια και οι κάτοικοί της την εγκατέλειψαν πριν από 2.000 χρόνια, εξαιτίας διαδοχικών πυρκαγιών.
«Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι. Είναι σίγουρα η πιο λαμπρή ανασκαφή ενός χώρου της ρωμαϊκής εποχής τα τελευταία 40 ή 50 χρόνια», λέει ο επικεφαλής της ανασκαφής, Μπενζαμίν Κλεμάν.
Ένα κτίριο, το οποίο έχει κάγκελα, πλακάκια μάρμαρο, μεγάλους κήπους και ένα σύστημα παροχής νερού, φαίνεται ότι ήταν η κατοικία ενός πλούσιου εμπόρου. «Εμείς θα αποκαταστήσουμε αυτό το σπίτι από το δάπεδο μέχρι την οροφή» προσθέτει ο Κλεμάν.
Σε ένα άλλο κτήριο βρέθηκε ένα ψηφιδωτό με την εικόνα της Θάλειας, της μούσας της κωμωδίας που απήχθη από τον Πάνα. Το ψηφιδωτό θα αποκατασταθεί και θα εκτεθεί  στο Μουσείο της Βιέν το 2019.