Latest News

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στη Βαρκελώνη : Νεκροί και τραυματίες στη μέση του δρόμου - Σύλληψη υπόπτου (ΕΙΚΟΝΑ +ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την επίθεση στη Βαρκελώνη είδε το φως της δημοσιότητας. Στα πλάνα φαίνονται άτομα πεσμένα στη μέση του δρόμου να αιμορραγούν. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τριγύρω άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να βοηθήσουν τους τραυματίες που βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος.
Το όνομα και τη φωτογραφία του ατόμου που νοίκιασε το λευκό βαν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στους πεζούς στη Las Rampla της Βαρκελώνης έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική πολιτοφυλακή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το όχημα νοικιάστηκε στο όνομα του Driss Oukabir (Ντρις Ουκαμπίρ), από την πόλη Santa Perpetua de la Mogada, ο οποίος και συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία.
Σύμφωνα με περιγραφές των αστυνομικών, ο οδηγός του μικρού φορτηγού ήταν διαμετρήματος 1,70μ. και φορούσε λευκό πουκάμισο.
Ο δράστης, αφού επιτέθηκε στους πεζούς, διέφυγε με τα πόδια και αναζητείται από την αστυνομία, ενώ δεν αποκλείεται να είναι εκείνος που έχει εισβάλει στο τουρκικό εστιατόριο, 200 μέτρα απόσταση από το σημείο της επίθεσης στη Las Rampla. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και συνεργάτης.Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, οδηγοί έπεσαν με τα αυτοκίνητά τους πάνω σε μπλόκα αστυνομικών στη Βαρκελώνη, τραυματίζοντας ενστόλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα Ford Focus ξέφυγε από το μπλόκο και οδήγησε το όχημα εναντίον τριών πρακτόρων, τους οποίους δεν κατάφερε να χτυπήσει. Παρόλα αυτά, κατάφερε να διαφύγει πεζός.
Σε άλλο σημείο ελέγχου της αστυνομίας, ένας ένστολος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Σε αυτήν την περίπτωση, ο οδηγός συνελήφθη.
Η αστυνομία δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν τα παραπάνω περιστατικά σχετίζονται με την επίθεση στον πεζόδρομο Las Ramplas.
Δείτε τη φωτογραφία από τη σύλληψη.