Latest News

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Ερωτήματα στην Πολεοδομία για τα Λιπάσματα


Με παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Νίκου Βρετάκου στην Πολεοδομία συνεχίζεται η αντιπαράθεση για Λιπάσματα στο.... Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, όλο το τελευταίο διάστημα τόσο συνολικά η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ως Δημοτική Κίνηση, όσο και ο επικεφαλής μας Ζαχαρίας Ζούπης έχουμε θέσει μια σειρά ερωτημάτων  και ενστάσεων όσον αφορά σε θέματα ασφάλειας του χώρου που επελέγη φέτος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και των κατασκευών που έχουν γίνει σ΄αυτόν. Ποτέ δεν πήραμε καμία υπεύθυνη, εμπεριστατωμένη απάντηση.
Αντίθετα όσον αφορά το πιστοποιητικό στατικότητας που θα έπρεπε να υπάρχει με το που ξεκίνησαν οι εργασίες , η απάντηση που δόθηκε και μάλιστα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ότι πράγματι... δεν υπήρχε.

Μετά από αυτή την στάση και συμπεριφορά ο Δημοτικός Σύμβουλος της Κίνησης Νίκος Βρετάκος προσέφυγε στην Πολεοδομία με Αναφορά – Καταγγελία ζητώντας απαντήσεις και ενέργειες που σύμφωνα με τον Νόμο πρέπει να γίνουν εντός 30 ημερών.

Στο κείμενο Αναφοράς- Καταγγελίας αναφέρει :

 « Θα ήθελα να σας αναφέρω και να καταγγείλω , ότι υπάρχουν ορισμένα σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στον χώρο εκδηλώσεων και των κατασκευών που ετοίμασε ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας .

Σας τα αναφέρω , ζητώντας εγγράφως την άποψή σας για αυτά και την ενημέρωσή μου για τις ενέργειες που προτίθεστε να κάνετε :
 1.       Υπάρχουν κατασκευές στον χώρο του αιγιαλού , κάτι που απαγορεύεται
 2.       Υπάρχουν κατασκευές σε χώρο που δεν ανήκουν στον Δήμο και έχουν άλλους τίτους ιδιοκτησίας
 3.       Ο χώρος όλος στήθηκε σε περιοχή που χρησιμοποιόταν επί χρόνια ως χώρος αποθήκευσης φωσφογύψου και υπάρχουν σοβαρέςυπόνοιες, σοβαρά εωτηματικά ως προς την ύπαρξη κατάλοιπων ραδιενέργειας
 4.       Ο συγκεκριμένος χώρος που γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις της OIL ONE έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο και μάλιστα σε συνέντευξή του ως χώρος επικίνδυνος ακόμα και για ένα « νέο Σεβέζο». Πως συμβιβάζεται αυτό με το κάλεσμα χιλιάδων ανθρώπων να παραβρεθούν στον χώρο για να παρακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες;
 5.       Οι κατασκευές που έχει φτιάξει ο Δήμος  δεν διαθέτουν πιστοποιητικό στατικότητας, όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος δέχτηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι εργασίες στον χώρο
Είναι σαφές, ότι το θέμα ειναι πολύ σοβαρό και γι αυτό πρέπει να εξεταστεί μέχρι τέλους με βαση το υπάρχον Νομικό πλαίσιο. Καλούνται χιλιάδες άνθρωποι σε ένα χώρο που υπάρχουν σειρά ερωτημάτων που άπτονται της ασφάλειάς τους .
Αναμένω ενημέρωσή σας για τις απόψεις και ενέργειές σας.      »