Latest News

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Να δοθεί ο χώρος γύρω από το ΣΕΦ στο Δήμο και την Περιφέρεια Πειραιά


Να αποδοθεί ο χώρος που περιβάλλει το ΣΕΦ στην Περιφέρεια και τον Δήμο Πειραιά...
ζητά  ο πρώην Βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος σημειώνει σε δήλωσή του τα εξής:
Αποτέλεσμα εικόνας για Καρύδης δημήτρης ΣΕΦ«Στην βουλή κατατέθηκε διάταξη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία, ο χώρος που περιβάλλει το ΣΕΦ και είχε αποδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, επιστρέφει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Έτσι ένα λάθος που έγινε στο παρελθόν αποκαθίσταται… με ένα νέο λάθος.
Ο χώρος που περιβάλλει το ΣΕΦ (η έκταση είναι εκατοντάδες στρέμματα) είναι πλήρως αναξιοποίητος και έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο όταν την γενική εποπτεία και ευθύνη του, την είχαν το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΦ και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Συνεπώς, είναι η ώρα να ξεφύγουμε από λύσεις που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει. Να ξεφύγουμε από καταστάσεις παραλυτικής γραφειοκρατίας και ακινησίας.
ΤΩΡΑ είναι η ΩΡΑ των τολμηρών αποφάσεων. Να προχωρήσουμε μπροστά με αποφασιστικότητα.
Ο χώρος που περιβάλλει το ΣΕΦ (και γιατί όχι και το στάδιο και η μαρίνα), πρέπει να αποδοθεί στην Περιφέρεια και τον Δήμο Πειραια, έτσι ώστε μέσα από ένα κοινό σχέδιο και κοινό φορέα να τον αποκαταστήσουν, να τον αξιοποιήσουν και να τον αναπτύξουν προς όφελος της ζωής όλων των Πειραιωτών και κυρίως των νέων.
Γιατί αυτό που έγινε στον διπλανό χώρο από το ΣΕΦ μέχρι το Παλαιό Φάληρο, στο παραλιακό μέτωπο που περιλαμβάνει και τα Ολυμπιακά Ακίνητα, τα οποία αποδόθηκαν στην περιφέρεια, να μην γίνει και στην περίπτωση του χώρου που περιβάλλει το ΣΕΦ;
Η Περιφέρεια, ο Δήμος Πειραιά, οι φορείς, οι βουλευτές Πειραιά, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η μεγάλη αυτή ευκαιρία για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά».