Latest News

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Κως: Συγκλονιστικό βίντεο από την επέμβαση της ΕΜΑΚ στο μοιραίο μπαρ


Το βίντεο της δημοτικής τηλεόρασης δείχνει τα πρώτα λεπτά μετά το φονικό σεισμό που έπληξε την Κω και τους άνδρες της ΕΜΑΚ να σπεύδουν στο μοιραίο μπαρ και να ανασύρουν δύο θύματα. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Οι δύο άτυχοι τουρίστες τη στιγμή του σεισμού βρίσκονταν έξω από το μπαρ White Corner στην πόλη της Κω. Όταν η οροφή κατέρρευσε από τον Εγκέλαδο τους καταπλάκωσε.
Εξάλλου, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων του νησιού στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, για το πώς βίωσαν τη δόνηση. Οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας είδαν το χάρο με τα μάτια τους καθώς με τη δόνηση υπέστη καθίζηση και επί της ουσίας εξαφανίστηκε το ισόγειο! Ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος, ανέφερε πως «νιώσαμε το κτίριο να ισοπεδώνεται, οι κολώνες έσπασαν με τη μία και έπεσε όλο το κτίριο. (…) Το μαγαζί στο ισόγειο εξαφανίστηκε τελείως».
Οι γείτονες ανέφεραν πως άκουσαν έναν εκκωφαντικό κρότο και μόλις βγήκαν στις αυλές τους είδαν την ισοπεδωμένη πολυκατοικία. Πρόκειται για συγκλονιστικές εικόνες που δείχνουν το μέγεθος της δόνησης και της καταστροφής που χτύπησε το νησί.
Όταν σημειώθηκε η δόνηση, αμέσως οι κάτοικοι και οι τουρίστες βγήκαν έξω από τα σπίτια τους και τα δωμάτιά τους ψάχνοντας προστασία στις παραλίες. Οι μεγαλύτερες ζημιές έγιναν στο κέντρο του νησιού.