Latest News

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Νέο μεγάλο κανόνι στον χώρο των τροφίμων- Αφήνει τρύπα 28 εκατομμυρίων τουλάχιστον




Ένα νέο μεγάλο κανόνι έσκασε κι αφήνει τρύπα 28 εκατομμυρίων τουλάχιστον...

Σύμφωνα με αξιόπιστες –μη επιβεβαιωμένες επισήμως λόγω επιβεβλημένης σιωπής- πληροφορίες, ο Όμιλος εταιρειών Credin της οικογένειας Μπερζελέτου κήρυξε πτώχευση, αφήνοντας απλήρωτους προμηθευτές, εργαζόμενους, Ταμεία και τράπεζες.
Η Credin Ηellas δραστηριοποιείται στον χώρο της αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής.
Παρήγαγε είδη catering, delicatessen και ύλες για την παρασκευή Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων. Το εργοστάσιο παραγωγής της Credin Hellas βρίσκεται στα Οινόφυτα Βοιωτίας, σε ιδιόκτητη μεγάλη έκταση 75 στρεμμάτων με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις να καλύπτουν ούτε λίγο ούτε πολύ 10.000 τετραγωνικά μέτρα.
  • Η πιο γνωστή εταιρεία του Ομίλου είναι η ΜΟΡΦΑΤ που παράγει είδη Ζαχαροπλαστικής για Super Market αλλά και η ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΛΑΣ που παράγει και διανέμει υψηλής ποιότητας θαλασσινό αλάτι.
  • Στον όμιλο Μπερτζελέτου ανήκουν επίσης οι εταιρείες ΙΝΤΕΡΕΞΠΟΡΤ (Παραγωγή & πώληση υψηλής ποιότητος ελιών & προϊόντων ελιάς) και SULPHUR HELLAS (Παραγωγή και πώληση υψηλής ποιότητος λιπασμάτων και γεωργικών ειδών).
Ο όμιλος Μπερτζελέτου εμφάνιζε από καιρό προβλήματα ρευστότητας και εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών του ενώ υπάρχουν φήμες ότι το τελευταίο διάστημα είχε φροντίσει να αποσχίσει δραστηριότητες από την εταιρεία κέλυφος και να τις μεταφέρει εκτός Ελλάδος.
Τα μεγάλα προβλήματα στον Όμιλο ξεκίνησαν πριν περίπου 9 χρόνια όταν απεβίωσε ο «πατριάρχης» του Ομίλου, ο διακεκριμένος εξαγωγέας και παράγοντας της οικονομικής ζωής Δημήτρης Μπερτζελέτος, μέλος της Διοίκησης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ).
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Credin Hellas  είχε ενταχθεί στην κατηγορία “Strongest Companies in Greece” της ICAP Group, δηλαδή στις επιχειρήσεις που κατατάσσονται στις ισχυρότερες ζώνες πιστοληπτικής διαβάθμισης (credit ratings) της ICAP Group…
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από τις ελληνικές τράπεζες για το κανόνι των 28 τουλάχιστον εκατομμυρίων της ΚΡΕΝΤΙΝ ΕΛΛΑΣ.toxrima.gr