Latest News

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΠΟΡΙΣΜΑ: Με χρήματα του ΚΕΚ πληρώνονταν ταξίδια, ξενοδοχεία, εστιατόρια και... ψώνια από supermarket!

Κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος, περίεργες παρατυπίες και αδικαιολόγητες δαπάνες, έφερε στην επιφάνεια...
 το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών από το έλεγχο που διεξήχθη στο ΚΕΚ του Δήμου  Κερατσινίου από την ίδρυση μέχρι και το 2014.
 Από το πόρισμα διαπιστώθηκαν περίοδοι αδιαφάνειας, κατασπατάλησης του δημοτικού χρήματος για προσωπικό όφελος, περίεργες και αδικαιολόγητες δαπάνες.
 Ενδεικτικά αναφέρεται για παράδειγμα φαίνεται ότι με χρήματα του ΚΕΚ πληρώνονταν προσωπικά ταξίδια, ξενοδοχεία για προσωπική χρήση, βαφές μαλλιών και σερβιετάκια, εστιατόρια κάθε είδους και μπουκάλια ποτών, ψώνια από supermarket
Ταυτόχρονα, εμφανίζεται καθημερινή δαπάνη για μεγάλο διάστημα 60-70 ευρώ για βενζίνη, όταν το ΚΕΚ είχε ένα μηχανάκι!  
Επίσης Διευθύνων Σύμβουλος να παίρνει 30.000 ευρώ και να εξαφανίζεται και άλλος να παίρνει 35.000 ευρώ από το Ταμείο του ΚΕΚ για «προσωρινή προσωπική διευκόλυνση»!
Ήδη ελήφθη ομόφωνη απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου για να παραπέμψει το πόρισμα στην Δικαιοσύνη και σε κάθε Αρχή που μπορεί να διερευνήσει παραπέρα τις ευθύνες ανθρώπων, ενώ είναι αναγκαίο διεξάγεται κάθε χρόνο από εδώ και πέρα έλεγχος των ορκωτών λογιστών, ώστε να υπάρχει μια προστατευτική ομπρέλα απέναντι σε όποιον στο μέλλον μπορεί να θελήσει να ζηλέψει αντίστοιχες πρακτικές, ένα στοιχειώδες μέτρο αποτροπής παρανομιών και παρατυπιών.

Το πόρισμα συζητήθηκε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου κι έφερε στην επιφάνεια μια θλιβερή εικόνα.
 Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» δημοτικός  Κερατσινίου – Δραπετσώνας Ζαχαρίας Ζούπης:
"Η εικόνα παρατυπιών σε συγκεκριμένες περιόδους (το πόρισμα έχει αναλυτικά στοιχεία ανά έτος που ασφαλώς αντιστοιχίζονται σε ενέργειες προσώπων που είχαν ρόλους) είναι μια εικόνα που πλήττει συνολικά την Αυτοδιοίκηση, που οδηγεί σε ευτελισμό του θεσμού και δημιουργεί τον κίνδυνο να ισοπεδώνονται άνθρωποι και καταστάσεις. 
Η πλήρης διαφάνεια, ο έλεγχος των πάντων, η απαιτητική λειτουργία οργάνων και αιρετών που εξετάζουν τα πάντα στον χώρο ευθύνης τους  χωρίς εκπτώσεις και αμεριμνησία, είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίζεται η διαφθορά, η σπατάλη του δημοσίου χρήματος. Ελπίζω ότι δεν θα βρεθούμε ποτέ ξανά μπροστά σε τέτοια αρρωστημένα φαινόμενα στον Δήμο μας".