Latest News

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Απίστευτο! Σε νομοσχέδιο για την αλιεία τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα – Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση


Με τη μορφή τροπολογιών, που κατατέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, επιχειρεί η Κυβέρνηση να "κλείσει" τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για τη... ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης από τους δανειστές, όπως ενημέρωσε το Σώμα ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Η κίνηση αυτή προκαλεί αντιδράσεις από πλευράς της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να ζητάει τα εν λόγω μέτρα να κατατεθούν σε ξεχωριστό νομοσχέδιο, κάτι για το οποίο ο κ. Βούτσης ζήτησε περιθώριο χρόνου να το συζητήσει με την Κυβέρνηση, κάτι που ωστόσο δεν αποφασίστηκε κι έτσι θα ακολουθηθεί η «οδός των τροπολογιών». Τα μέτρα αφορούν:
  • Στον μηχανισμό αφορολόγητου
  • Στις συλλογικές συμβάσεις
  • Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
  • Στο συνταξιοδοτικό
  • Στα οικονομικά και τα δάνεια των κομμάτων, και,
  • Στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
  • Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Κώστας Τσιάρας ενημερώνοντας για τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έκανε λόγο για «αδιανόητη και απαράδεκτη» διαδικασία.
«Αποτελεί ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας καθώς επιχειρούν να ψηφίσουν μέτρα με διαδικασία που περιορίζει την ενημέρωση της κοινωνίας και την συμμετοχή των βουλευτών. Εμείς εκφράσαμε την απόλυτη αντίθεσή μας και προτείναμε να ενσωματωθούν οι τροπολογίες σε μικρό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή την Παρασκευή και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Δευτέρα», είπε ο κ. Τσιάρας.
Σε ανακοίνωση του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, αναφέρει «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν προλαβαίνει να ψηφίζει αντιλαϊκά μέτρα, αλλάζοντας – προς το χειρότερο – ακόμη και νόμους που ψήφισε πριν μια εβδομάδα κι αποδεικνύοντας ότι ο λεγόμενος «εθνικός στόχος» της εξόδου στις αγορές και της προσέλκυσης επενδύσεων απαιτεί ισοπέδωση δικαιωμάτων, πάμφθηνους εργαζόμενους και μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης».
Σε ανάρτηση του, στο Twitter, o Σταύρος Θεοδωράκης γράφει «Έκτακτο: με τροπολογίες στην σύμβαση για την αλιεία (!) έρχονται τα νέα μέτρα! Λογικό. Αφού περνάνε τους ψηφοφόρους τους για χάνους».
«Η εξουσία είναι πολύ γλυκιά και για να μείνουν κάποιοι σε αυτήν υπογράφουν και ψηφίζουν τα πάντα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων.