Latest News

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ο Τσίπρας καλεί την ΠΟΕ - ΟΤΑ στο Μαξίμου - Τι προβλέπει η τροπολογία για τους συμβασιούχους


Προσωπική παρέμβαση στο θέμα των σκουπιδιών που πνίγουν την Αθήνα, τον Πειραιά και τις... άλλες μεγάλες πόλεις κάνει ο Πρωθυπουργός ο οποίος καλεί εσπευσμένα την Τρίτη στο μέγαρο Μαξίμου την ΠΟΕ – ΟΤΑ, επιχειρώντας να δώσει λύση στο αδιέξοδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε την εναγώνια πρόσκληση στους συνδικαλιστές για διάλογο, διαπιστώνοντας πως είναι άκαμπτοι στις αξιώσεις τους καθώς δεν τα βρήκαν με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και «τα έσπασαν» μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
Η πρόσκληση Τσίπρα είναι για τις 10 το πρωί με στόχο να απεγκλωβιστεί η κυβέρνηση από το αδιέξοδο. Προς ώρας είναι άγνωστο αν θα ανταποκριθούν οι συνδικαλιστές στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού.
Τι προβλέπει η τροπολογία για τους συμβασιούχους
Προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. 
Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.
Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.
Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.