Latest News

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Σε νηπιακή κατάσταση η δημοτική αρχή του τίποτα!



Η Δημοτική Αρχή του Πειραιά βρίσκεται ακόμη σε ΝΗΠΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, πράγμα που απεδείχθη και με την συζήτηση των πεπραγμένων ότι είναι η Δημοτική Αρχή...
του ΤΙΠΟΤΑ!

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η τοποθέτηση του συνδυασμού "Μας Ενώνει ο Πειραιάς"  στη σημερινή ειδική συνεδρίαση για :


  • Έγκριση απολογισμού του Δήμου χρήσης οικονομικού έτους 2015.
  • Έγκριση ισολογισμού του Δήμου (με τον Λογαριασμό Γενικής Εκμετάλλευσης και το προσάρτημά του καθώς και με το Λογαριασμό Αποτελεσμάτων Χρήσης) οικονομικού έτους 2015. 

  •  Τελικά τα  δύο θέματα εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου από το Δημοτικού Συμβούλιο Πειραιά.


    Ειδικότερα, η τοποθέτηση έγινε από τη δημοτική σύμβουλο Ευαγγελία Σαρρή, λόγω της απουσίας του επικεφαλής της κίνησης Τάσου Κάρλε για λόγους υγείας, και ανέφερε τα εξής:

    "Σύμφωνα με το ν 3463/2006 άρθρο 163 παρ 1,2 και 3 θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί τόσο ο απολογισμός όσο και ο ισολογισμός στην οικονομική επιτροπή μέχρι το τέλος Μαίου του επομένου έτους, του έτους που ελέγχεται, δηλαδή για την συγκεκριμένη περίπτωση του 2015, θα έπρεπε να είχε υποβληθεί στο τέλος Μαίου του 2016 και όχι τον Μάιο του 2017.
    Επίσης μέχρι τέλους του Ιουλίου του 2016 να έχει έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντί ατού έρχεται αρχές Ιουνίου 2017.
    Η ανάθεση εργασίας σε λογιστή ελέγχου τόσο του ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ όσο και της ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ, γίνεται μέχρι τέλους Οκτωβρίου του έτους που ελέγχεται σύμφωνα με το ν 3463/2006 παρ 3, δηλαδή θα έπρεπε να είχε ανατεθεί τον Οκτώβριο του 2015 και όχι την 1/4/2017 ενάμιση χρόνο αργότερα, και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία,   εάν υπάρχει η δεν υπάρχει προυπολογισμός η οτιδήποτε άλλο, καθ΄ ότι με την διακήρυξη της δαπάνης  ες  βάρος του υπό  ψήφιση προυπολογισμού και την υπογραφή της σύμβασης, η δαπάνη καθίσταται υποχρεωτική στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό.
    Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η Δημοτική Αρχή του Πειραιά ευρίσκεται ακόμη σε ΝΗΠΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, πράγμα που απεδείχθη και με την συζήτηση των πεπραγμένων ότι είναι η Δημοτική Αρχή του ΤΙΠΟΤΑ".  

    @ Πω!Πω! Πω!