Latest News

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

"Ναυμαχία" για τις εκδηλώσεις στα Λιπάσματα...


Από τη Μάγια Ν. Μερκούρη

Σε αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρετάκου και του επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Ζαχαρία Ζούπη έχουν μεταβληθεί οι... εκδηλώσεις που γίνονται από τον Δήμο Κερατσινίου αυτή την περίοδο ( ήδη έχουν γίνει οι συναυλίες Μάλαμα και Ζωιδάκη ), αλλά και οι εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν στον χώρο. Από πρώτη ματιά φαίνεται περίεργο.
Τι τον έπιασε τον Ζούπη και φωνάζει; Όλοι ξέρουν ότι διαχρονικά είχε την άποψη ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα θα πρέπει να γίνουν πόλος πολιτιστικών πρωτοβουλιών για την ευρύτερη περιοχή. Σαν Αντιδήμαρχος δε επί χρόνια και σαν Πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ είχε δώσει απτά δείγματα αυτής της αντίληψης. Τι συμβαίνει λοιπόν; Τον πείραξαν οι εκδηλώσεις;

Τελικά φαίνεται ότι είναι σοβαρές οι καταγγελίες σημειώνοντας ότι ο Χρήστος Βρετάκος αντέδρασε έντονα, χωρίς όμως να έχει δώσει σαφείς απαντήσεις.

Ποιες είναι αυτές οι καταγγελίες;
Πρώτον θέτει προβλήματα επικινδυνότητας του χώρου για τις εκδηλώσεις και των εγκαταστάσεων. Επικαλείται δήλωση του ίδιου του Δημάρχου ότι ο χώρος αυτός (δίπλα στις εγκαταστάσεις της OIL ONE) μπορεί να γίνει «νέο Σεβέζο» και τον ρωτάει πως κάνει εκδηλώσεις εκεί αν εννοούσε ότι έλεγε. Αναφέρει, ότι δεν υπάρχει το υποχρεωτικό από τον Νόμο πιστοποιητικό εγκατάστασης για ότι έχει κατασκευαστεί εκεί, ανάμεσά τους και το θέατρο! Αναφέρει ότι ο χώρος ελέγχεται για την ύπαρξη ραδιενέργειας από την εποχή που ήταν χώρος εναπόθεσης φωσφογύψου. Αναφέρει ταυτόχρονα, ότι ο Δήμαρχος έδειξε μοναδική αδράνεια για την οσμή που επί τρίμηνο ταλανίζει τους κατοίκους της περιοχής.

Δεύτερο, θέτει ωμά πρόβλημα διαφάνειας και ετσιθελισμού στην διαχείριση των κονδυλίων και στον καθορισμό του προγράμματος των εκδηλώσεων. Θέτει ζήτημα γιατί αυτές τις εκδηλώσεις δεν τις οργανώνει ο Δήμος, αλλά το ΚΕΚ. Ρωτάει ποιοι πήραν απόφαση για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις και συμφώνησαν για τα κόστη κάθε μίας από αυτές, αφού το Δ.Σ του ΚΕΚ που υποτίθεται ότι είναι ο φορέας υλοποίησης των εκδηλώσεων δεν έχει πάρει καμία απόφαση για αυτές! Επισημαίνει δε , ότι η αντίδρασή του θα είναι κάθετη, αν στο Δ.Σ του ΚΕΚ έρθει θέμα έγκρισης εκ των υστέρων συμφωνητικών με τους καλλιτέχνες που έχουν δώσει συναυλίες , εκ των υστέρων έγκριση διάθεσης ποσών η του Προγράμματος. « Όποιος θέλει να κάνει την γλάστρα του Δημάρχου ,ας την κάνει λέει» και σημειώνει ότι αν οι διευθύνοντες το ΚΕΚ προχώρησαν σε δεσμευτικές για το ΚΕΚ πρωτοβουλίες που δεν μπορούν καταστατικά να πάρουν, θα υπάρξουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Πρόκειται για καταγγελίες που σε κάθε περίπτωση είναι σοβαρές και θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις από την σημερινή Δημοτική Αρχή. Φαίνεται δε ότι υπάρχουν και « ουρές » στα θέματα αυτά, αφού ο Ζαχαρίας Ζούπης αφήνει να εννοηθούν και άλλα σε σχέση με την επιλογή του χώρου και το μέλλον της Ανάπλασης του συνόλου του χώρου των Λιπασμάτων.

Όλα δείχνουν ότι η αντιπαράθεση αυτή μόλις άρχισε και δεν βρίσκεται στο τέλος της. Θα την παρακολουθούμε… Με ενδιαφέρον