Latest News

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

«yεnεές»:13 καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών συναντιούνται σε μια έκθεση για καλό σκοπό (ΕΙΚΟΝΑ)

Το Artanc Project παρουσιάζει την έκθεση «yεnεές» με την συμμετοχή 13 καλλιτεχνών διαφορετικών «γενεών» οι οποίοι...
συναντιούνται στον ίδιο χώρο με σκοπό να διηγηθούν μέσα από τα έργα τους, τις εμπειρίες, τα βιώματα και τα ερεθίσματά τους. 
Κάθε «γενεά» καλλιτεχνών δίνει το δικό της στίγμα στο χρόνο, αφήνοντας τα μηνύματα της στις επόμενες γενεές, αποτυπώνοντας τις σκέψεις, σε κάθε είδους υλικό, τεχνική και μέσο απόδοσης της τέχνης τους. 
Η έκθεση έχει φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς θα χρηματοδοτήσει την πραγματοποίηση σεμιναρίων, διαλέξεων, εικαστικών εκθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς εκπαίδευσης της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Μια εναλλακτική οπτική, μέσα στο οποίο συνυπάρχουν, η ιδιαιτερότητα της τέχνης του Βλάση Κανιάρη, που μεταμορφώνει το τυχαίο αντικείμενο σε σημαντικό. Οι προσωπικές αναμνήσεις του Γιάννη Αντωνόπουλου, οι οποίες συνομιλούν με την αφήγηση του φαντασιακού λεξικού των καθημερνών βιωμάτων και των παιδικών αναμνήσεων της Μαριλίας Κολυμπίρη και συναντούν τις αναμνήσεις της Κατερίνας Βέλλιου. Οι αποθηκευμένες νοσταλγικές αναμνήσεις του Χρήστου Γάκα έρχονται σε αντίθεση με τη φωτογραφική αποτύπωση και κατάδυση στην ίδια την πόλη, της Κατερίνας Γεωργοπούλου.
Μια κατάδυση στο γλυπτικό και χαρακτικά φωτεινό μικρόκοσμο της Ειρήνης Γεωργοπούλου που έρχεται να δεθούν τον μικρόκοσμο αφηγήσεων του Πάνου Φαμέλη.  Τη νεανική οπτική αποτύπωση, των σύγχρονων γεγονότων της Καλλιόπης Παυλίδη, που τείνουν σε μια πύκνωση γεγονότων αλλά και συναισθημάτων, όπως οι στρώσεις καπνού επάνω σε χαρτί του Πάνου Κομπή, που έρχονται να εξαχνωθούνστη χρήση των οπτικών στοιχείων του George EynaudΣτοιχείων που αναζητούν μια ανάσα,ένα γιγάντιο ατσάλινο χέρι βοηθείας του Alberto Bourdeth που αναζητά να καρπωθεί, την εξερεύνηση της πρωτόγονης επαφής του ανθρώπου της Σοφίας Θεοφυλακτίδου. 

Το Artanc Project, αποτελεί μια δραστηριότητα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΔΡΑΣΙΣ », που στόχο έχει την ενίσχυση νέων καλλιτεχνών στο χώρο της τέχνης, μέσα από τη συνεργασία με εδραιωμένους στο χώρο καλλιτέχνες, δημιουργώντας σχέσεις μεταξύ διαφορετικών γενεών. 

Εγκαίνια |17 Μαϊου | 20.30 | Μητροπόλεως 62, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης | 17 Μαίου- 10 Ιουνίου 
Ωράριο λειτουργίας | Δευτέρα- Σάββατο  12:00 - 21:00 | Κυριακή 12:00 - 17:00 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες
Βλάσης Κανιάρης, Γιάννης Αντωνόπουλος, Κατερίνα Βέλλιου, Χρήστος Γάκας, Πάνος Φαμέλης Ειρήνη Γεωργοπούλου, AlbertoBourdeth, Πάνος Κομπής, GeorgeEynaud, Κατερίνα Γεωργοπούλου, Σοφία Θεοφυλακτίδου, Μαριλία Κολυμπίρη, Καλλιόπη Παυλίδη

Επιμέλεια | Πέτρος Κοσμάς
Επιμέλεια videos |Σοφία Θεοφυλακτίδου
Μουσική Επιμέλεια | Ρουμπίνη Σταγκουράκη 

Διοργάνωση και Συντονισμός |Νότα Καλάγια | Director Artanc Project.

 Η Νότα Καλαγιά έχει αποφοίτησε από το Sotheby’s Institute of Art, αποκτώντας Master πάνω στη Σύγχρονη Τέχνη. Είναι κόρη της δημοτικής συμβούλου Πειραιά και πρώην προέδρου της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνας Καλαγιά - Καραμαλάκου, η οποία την καμαρώνει και την στηρίζει σε κάθε προσπάθειά της...