Latest News

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Που είναι το πόρισμα για το ΚΕΚ, ο,ε, ο;


Στη δημοσιότητα το πόρισμα του ελέγχου των ορκωτών λογιστών στο ΚΕΚ του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας από την ίδρυσή του μέχρι και...


το 2014 ζητάει να δοθεί ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αναγέννηση Τώρα» Ζαχαρίας Ζούπης.
Ο ίδιος σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «τον έλεγχο τον πρότεινα εγώ στην Γενική Συνέλευση του Κ.Ε.Κ τον Ιούλιο του 2013, επί Δημαρχίας Λ. Τζανή και η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε από την Συνέλευση».

«Δυστυχώς το Δ.Σ του Κ.Ε.Κ με πλειοψηφία των μελών που ανήκαν στην παράταξη Τζανή ή συνεργάζονταν μ΄ αυτήν δεν πραγματοποίησαν ποτέ τον έλεγχο, ανατρέποντας στην πράξη αυτή την απόφαση. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και την αλλαγή δημάρχου, οπότε και επανέφερα το θέμα. Ομόφωνα το νέο Δ.Σ αποφάσισε να προχωρήσει ο έλεγχος και το πόρισμα να παραδοθεί και στην Δικαιοσύνη», συνέχισε ο Ζ. Ζούπης.


Ο επικεφαλής της κίνησης «Αναγέννηση Τώρα» αφού ανέφερε ότι υπήρξε κάποια καθυστέρηση για διάφορους λόγους «ο έλεγχος ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε, το δε πόρισμα φαντάζομαι ότι είναι στα χέρια στελεχών της Διοίκησης του Δήμου πάνω από δύο βδομάδες. Μόνο εννέα είναι οι μέρες από το Δ.Σ του ΚΕΚ οπότε και το πληροφορήθηκα μέχρι σήμερα. Προφανώς, είχε παραδοθεί και κάποιες μέρες πριν».

Έτσι, ο Ζαχαρίας Ζούπης μετά την ενημέρωσή του κατέθεσε εγγράφως αίτημα να του παραδοθεί το πόρισμα «και ζήτησα να γίνουν άμεσα συνεδριάσεις του Δ.Σ του ΚΕΚ και του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και να παραδοθεί το πόρισμα στην Δικαιοσύνη», δηλώντας χαρακτηριστικά:
«Η ώρα της αλήθειας έφτασε και δεν πρέπει να υπάρχει καμία άλλη καθυστέρηση στην ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, του ΔΣ του ΚΕΚ και όλων των πολιτών».