Latest News

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Βασίλης Κορκίδης: Ατόπημα η απελευθέρωση των Κυριακών


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  Βασίλης Κορκίδης μίλησε για την απόφαση να λειτουργούν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές...
του χρόνου.


«Για άλλη μια φορά η μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση βρίσκεται αντιμέτωπη στο θέμα της Κυριακής. Σαφέστατα αυτό το μέτρο βοηθάει τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά», τόνισε ο κ. Κορκίδης.
« Άλλωστε, η αποτύπωση και η αυθαίρετη επιλογή των τουριστικών περιοχών περιγράφει και προσδιορίζει ακριβώς τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται αυτές οι επιχειρήσεις. Θεωρούμε ότι η απελευθέρωση της Κυριακής είναι ένα πραγματικό ατόπημα και η απάντηση του Ελληνικού Εμπορίου είναι με κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
«Σαφέστατα και ξεκάθαρα, πιστεύουμε ότι αυτό το μέτρο ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις, μετακινεί τον τζίρο απ’ όλην την αγορά σε ορισμένες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είναι πάνω από δέκα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα βιωσιμότητας στη μικρομεσαία ελληνική εμπορική επιχείρηση.
Η μικρομεσαία επιχείρηση έχει μάθει να παλεύει, αλλά με ίσους όρους. Αυτοί είναι άνισοι όροι, και εμείς που εκπροσωπούμε τη μικρομεσαία επιχείρηση θα προσπαθήσουμε να προστατέψουμε τα συμφέροντά της πάσει θυσία», είπε ο κ. Κορκίδης.
«Έχουμε μία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, το οποίο έχει κρίνει αντισυνταγματική τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές χωρίς περιορισμούς. Έχουμε δεχτεί τις 8 Κυριακές τον χρόνο. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε σύμφωνα με αυτά που προβλέπει ο νόμος, με την προϋπόθεση ότι δεν θα προσπαθήσουν να μας αδικήσουν» κατέληξε  ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στο paraskhnio.gr και στον Στέλιο Προμπονά.