Latest News

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Νέα κλοπή σε νοσοκομείο! Τέταρτο κρούσμα σε μια εβδομάδα!


Ακόμα μία κλοπή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από Γαστρεντερολογική μονάδα νοσοκομείου, η τέταρτη μέσα σε μία εβδομάδα, σημειώθηκε στο νοσοκομείο...
της Λάρισας.
Ο «χορός» των κλοπών άρχισε με τον Άγιο Σάββα, συνεχίστηκε με το νοσοκομείου του Βόλου και πήρε σειρά το Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ληστές έκλεψαν τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δύο βροχγοσκόπια και δύο κολονοσκόπια, των οποίων η αξία υπολογίζεται στις 100.000 ευρώ.
Ο εξοπλισμός εκλάπη τα ξημερώματα της Δευτέρας από το Βρογχοσκοπικό και από το Γαστρεντερολογικό – Ενδοσκοπικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.
Τα συγκεκριμένα ειδικά εργαστήρια βρίσκονται στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας και ήταν κλειδωμένα. Ουδείς γνωρίζει πώς οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό, αν και πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν ότι υπάρχει ένα εσωτερικό ασανσέρ, την ύπαρξη του οποίου πιθανότατα γνώριζαν οι δράστες.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των μηχανημάτων που αφαίρεσαν οι δράστες και την αξία τους, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κλοπή τεσσάρων διαγνωστικών μηχανημάτων, δύο βρογχοσκοπίων, και δύο κολονοσκόπιων.
Η διοίκηση του νοσοκομείου αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία η οποία άρχισε έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν υποψίες ότι η σπείρα που κλέβει μηχανήματα από νοσοκομεία τα μεταφέρει σε κάποια γειτονική χώρα, πιθανότατα την Αλβανία ή τη Βουλγαρία. Μάλιστα, οι αρχές δεν αποκλείουν οι δράστες να έχουν ενημέρωση από άτομο το οποίο ενδεχομένως εργαζόταν για λογαριασμό κάποιας προμηθεύτριας εταιρείας στα νοσοκομεία, αφού από τον τρόπο που δρουν, φαίνεται ότι είναι πλήρως κατατοπισμένοι από κάποιον που έχει πλήρη γνώση των χώρων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αλλά και των χώρων που βρίσκονται τα μηχανήματα.