Latest News

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΣΟΚ: Βεβήλωσαν τάφους για να κάνουν οδοφράγματα (βίντεο)


Άφωνους άφησε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που ανέβασαν χρήστες και ...
στο οποίο φαίνονται φέρετρα να έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος μιας λεωφόρου στην πόλη Μαρακαϊμπο.
Κάποιοι αποφάσισαν να βεβηλώσουν τάφους στο κοιμητήριο Καρδιά του Ιησού στην πόλη Μαρακαϊμπο, στο κρατίδιο Σούλια στη Βενεζουέλα και τα φέρετρα τα τοποθέτησαν στην λεωφόρο Λα Λίμπια, για να εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Fe y Alegría, η πράξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί «διαμαρτυρία από τους συγγενείς των νεκρών των οποίων βεβηλώθηκαν οι τάφοι». «Πλέον δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς» ήταν τα λόγια του πολίτη που τράβηξε το βίντεο, «εδώ έχουν χαθεί τα πάντα».
 Profanan tumbas para impedir el tránsito en Zulia: «ni los muertos se respetan ya» dice el señor del video pic.twitter.com/6FpIargPby
Ο δήμαρχος του Μαρακαΐμπο, Ρίνο Μοντιέλ μίλησε σχετικά με το θέμα και διευκρίνισε ότι ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονται «σκληρά για τη διατήρηση της ασφάλειας της εγκατάστασης», ωστόσο η ασφάλεια του νεκροταφείου «είναι η αποκλειστική ευθύνη της Polimaracaibo, ενός θεσμού που λειτουργεί υπό την εθνική κυβέρνηση, εδώ και πάνω από δύο χρόνια».
Τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν βεβηλώσεις τάφων στο κοιμητήριο του δήμου Γκαικαιπούρο, της πολιτείας της Μιράντα. Ο δήμαρχος της πόλης, Φρανσίσκο Γκαρές, δήλωσε στο κανάλι VTV ότι «πήραν φέρετρα, τα έκαψαν και τα χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα» .