Latest News

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Αυτή είναι χώρα με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους!


Είναι από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες στη Λατινική Αμερική, με...
πληθυσμό περίπου 5 εκατομμύρια κατοίκους. 
Ο λόγος για την Κόστα Ρίκα η οποία αποτίναξε το 1949 το στρατό και εδώ και περίπου έναν αιώνα έχει μια αξιοζήλευτη πολιτική σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη και σύμφωνα με διεθνείς μετρήσεις είναι η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους.
Οι Κοσταρικανοί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν το σλόγκαν «Pura Vida» που σημαίνει «καθαρή ζωή», κάτι που χαρακτηρίζει την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους, που τους κάνει να μην παραπονιούνται για τα καθημερινά προβλήματα και να αισθάνονται ευτυχισμένοι, όπως οι ίδιοι λένε.
Η Κόστα Ρίκα είναι η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο. Σύμφωνα με διεθνή ερευνητικά κέντρα, όπως το βρετανικό think tank New Economics Foundation, η ευτυχία μπορεί να μετρηθεί αν ληφθούν υπ’ όψη ορισμένες παράμετροι, όπως η ευημερία, το προσδόκιμο ζωής, οι κοινωνικές ανισότητες και άλλοι δείκτες. Πάντα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους.  
Και πώς να μην είναι κανείς ευτυχισμένος σε μία χώρα που συνδυάζει τα πάντα: από εξωτικές παραλίες, ηφαίστεια, μέχρι τροπικά δάση και άγρια ζωή...