Latest News

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Μαθήματα εικονικής πραγματικότητας στον Πειραιά


Απλά μαθήματα δημοσιογραφίας εικονικής πραγματικότητας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι έτυχε να βρεθούν στη...
συνέντευξη Τύπου για το East Med Yacht Show στο Δημοτικό Θέατρο.

"Θέλω να αναφερθώ στο πως βλέπω εγώ τα πράγματα στην πόλη..." είπε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος δεν έκρυψε το παράπονό του για όσα ανυπόγραφα δημοσιεύματα περιγράφουν μια όχι και τόσο κολακευτική εικόνα για την καθημερινότητα στην πόλη. 
"Υπάρχουν δύο οπτικές που μπορεί να δει κάποιος την πόλη του Πειραιά. Η μια είναι να σταθείς σε υπαρκτά προβλήματα της καθημερινότητας και όχι μόνο και μια να θέλεις να αναδεικνύεις αυτό που όλοι βλέπουν στον Πειραιά, δηλαδή την προοπτική του..."

Στο μυαλό του δημάρχου...

"Αν κάποιος επιλέγει, όταν κάνουμε 70 εκδηλώσεις για τις Ημέρες Θάλασσας, να μην αναδεικνύει αυτό, αλλά τα όποια προβλήματα σ' αυτές τις 70 εκδηλώσεις, είναι δικό του θέμα. Μια δικαιολογημένη και θεμιτή κριτική κατά την άποψή μου, χωρίς να θέλω να υποδεικνύω τους τρόπους που κάποιος θα κάνει κριτική, δεν είναι της κουλτούρας μου αυτό. Αλλά το σωστό πιστεύω είναι να πεις: μπράβο που έγιναν 70 εκδηλώσεις στον Πειραιά αλλά υπήρξαν κάποια προβλήματα και πρέπει να τα διορθώσετε. 
Αν κάποιοι επιχειρούν να αναδείξουν μόνο τα  προβλήματα στην πόλη, δεν βοηθούν ούτε την πόλη ούτε τους Πειραιώτες, αποκρύπτοντας τα όποια θετικά έχουν γίνει  και έχουν γίνει  πολλά θετικά. Την μεγάλη εικόνα έχω στο μυαλό μου όταν ολοκληρωθεί το μετρό, το τραμ, με επενδύσεις που έρχονται στην πόλη και είναι εμφανές ότι έρχονται και υλοποιούνται επενδύσεις..."

Δηλαδή, δεν πρέπει να καταγράφονται τα υπαρκτά καθημερινά προβλήματα στην πόλη, αλλά να αναδεικνύονται οι προοπτικές για όσα φαντάζονται ότι μπορεί να γίνουν μελλοντικά στον Πειραιά...

 @ Η οπτική αυτή φαίνεται να είναι πολύ... μπροστά, αλλά πρακτικά φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο και χρειάζεται μπόλικη φαντασία για να αποτυπώσει κανείς σήμερα όσα μπορεί να γίνουν τα επόμενα 4-5 χρόνια στον Πειραιά, αν και το μόνο βέβαιο είναι ότι  θα παραμένουν και τότε τα προβλήματα της καθημερινότητας, γιατί απλά δεν παλεύονται με...ασκήσεις αισιοδοξίας και μαθήματα δημοσιογραφίας εικονικής πραγματικότητας!