Latest News

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –ΕΣ της 7ετίας των μνημονίων



Από το Νίκο Πηρούνια*
Με την προ επτά χρόνια  χρονική έναρξη του δολοφονικού αφανισμού του Ελληνικού λαού με τη σφαίρα των δανειστών και του Δ.Ν.Τ. επακολούθησαν επτά Μεγάλες Παρασκευές...
μαρτυρίου.

Ο ιστορικός σουβλισμός του Αθανάσιου Διάκου έμελλε να μετουσιωθεί στο μαρτυρικό Ελληνικό λαό μαρτυρικά με πόνο,  στερήσεις και εξευτελισμό ωσάν οβελίας στα χέρια των δανειστών.
Ο αργός και βασανιστικός σουβλισμός του λαού κάθε χρόνο γίνεται περισσότερο μαρτυρικός και εξαντλητικός.
Ξεζουμίζουν αργοψήνοντας το λαό σταγόνα-σταγόνα αφαιρώντας το «λίπος» από το υστέρημά τους, το κομπόδεμα μιας ολόκληρης ζωής, μέσα από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη φορολογία, τα επαίσχυντα μέτρα με όλα τα παρεπόμενα δεινά.
Και τώρα μη έχοντας πλέον να πάρουν (μη υπάρχον πλέον άλλο)  λίπος (οικονομικό)  σιγοψήνουν το εναπομείναν ελάχιστο κρέας  μέχρι το κόκκαλο για να ενσαρκώσουν τη λαική έκφραση «πετσί και κόκκαλο» σε «οικονομική εικόνα» αθέλητης εξάντλησης σύγχρονης «νευρικής ανορεξίας».
Το λίπος μας  (ευρώ) μπορεί να το στράγγιξαν πλέον ολοσχερώς, αλλά τα ψυχικά απόθέματα του φρονήματος της ελευθερίας είναι αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο δικαίωμα μέσα από διαχρονικούς νικηφόρους αγώνες του λαού.
Το έσχατο σημείο αμύνης του λαού είναι η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, η κόκκινη γραμμή φωτιάς έτοιμη να κάψει οποιοδήποτε ίχνος επιβολής ή αμφισβήτησης ήθελε προκύψει, από οιανδήποτε απειλή απ’ όπου κι εάν προέρχεται εκμεταλλευόμενοι την οικονομική μας εξαθλίωση, διότι το συμβολικό «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» θα είναι όλο δικό τους, άλλωστε ο σύγχρονος επιβήτορας μπορεί να είναι και από κάτω.
Δυστυχώς η ανέφικτη ΑΝΑΣΤΑΣΗ του λαού έγινε όνειρο απατηλό αλλά ο Ελληνικός λαός μπορεί να κάνει τη δική του ΑΝΑΤΑΣΗ ψυχής και δύναμης με ελπίδα,  όραμα και ιδανικά για τη δική του πραγμάτωση της Λευτεριάς.
* Το κείμενο του δημοτικού συμβούλου Πειραιά Νίκου Πηρούνια δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Παρασκήνιο"