Latest News

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Κρίσεις: Αυτές ειναι οι αλλαγές στην ηγεσία του ΛΣ (ΟΝΟΜΑΤΑ)


Ξεκίνησαν οι κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής...


Στην κορυφή της ιεραρχίας η μοναδική αλλαγή έγινε στην θέση του Β’ Υπαρχηγού καθώς αποστρατεύτηκε ο Αντιναύαρχος Γεώργιος Μπαρκάτσας και την θέση του καταλαμβάνει ο προαχθείς σε Αντιναύαρχο, Παναγιώτης Παρασκευάς.

Η προαγωγή του κ. Παρασκευά οδήγησε στην αποστρατεία «λόγω προαγωγής νεότερου» και τον Γενικό Επιθεωρητή Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντώνη Βιδάλη.

Επίσης, αποστρατεύτηκαν ο Διευθυντής Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, Υποναυάρχου Λ.Σ. Χρήστος Ζαφειρίου και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Υποναύαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Μοίρας.

Από εκεί πέρα, το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής έκρινε διατηρητέους τους Υποναυάρχους Αθανάσιο Ντούνη και Γιώργο Σεφεριάδη ενώ αποφασίστηκε η παραμονή στο Σώμα του Υποναυάρχου (τεχνικός) Ιωάννη Ζήκα.

Επίσης διατηρητέοι κρίθηκαν οι Αρχιπλοίαρχοι: Χαράλαμπος Αϊβαλιώτης, Σταμάτιος Καλογείτων, Ιωάννης Αργυρίου, Κωσταντίνος Λεοντάρας, Ιωάννης Κοντόπουλος, Κωνσταντίνος Πουλής, Νικόλαος Αρμπουνιώτης, Αναστάσιος Βαρελάς, Αγησίλαος Αναστασάκος, Αλέξανδρος Θεοφανόπουλος, Γεώργιος Περδικούρης, Αλέξανδρος Λαγουρός, Παναγιώτης Στουρνάρας και Βασίλειος Μάμμης.

Οι τρεις πρώτοι (Χαρ. Αϊβαλιώτης, Σταμάτιος Καλογείτων και Ιωάννης Αργυρίου) προήχθησαν στο βαθμό του Υποναυάρχου για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Αντιθέτως ως «ευδοκίμως τερματισάντων τη σταδιοδρομία τους» κρίθηκαν οι Εμμανουήλ Μαργωμένος, Δημοσθένης Παπαλεονάρδος, Νικόλαος Μεταξάς και Κωνσταντίνος Δεμερτζής.

Επίσης διατηρητέος κρίθηκε και ο Αρχιπλοιαρχός (τεχνικός) Αναστάσιος Κατωπόδης.