Latest News

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Αυτοί είναι οι νικητές 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά


Με την ανάδειξη νέων δημιουργών και την απονομή βραβείων σε καλλιτέχνες, ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο... της πόλης.
 
Οι Νικητές του 1ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά είναι οι εξής:

 Βραβείο Καλύτερης Ταινίας:  "Pacino's Way" του Χάρη Παντελιδάκη
 
Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας: Δημήτρης Άντζους για την ταινία "Η Ρουτίνα"
 
Βραβείο Κοινού: "For Electra's Love" του Ιωάννη Μακρόπουλου
 
Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου:  Ιάσονας Παπαματθαίου για την ταινία "Η Ρουτίνα"
 
Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου: Αριέττα Μουτούση για την ταινία "Γενέθλια"
 
Βραβείο Σεναρίου: Βάσω Πανταζοπούλου και Μάρω Τσεκούρα για την ταινία "Familyar Photo"
 
Βραβείο Διεύθυνσης Φωτογραφίας: "5 Τρόποι να πεθάνεις" της Ντάινα Παπαδάκη
 
Παράλληλα με τις προβολές των ταινιών και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διοργανώθηκαν εξειδικευμένα σεμινάρια κινηματογραφικού αντικειμένου. 
    Το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, διοργανώθηκε από την κινηματογραφική ομάδα NAIL με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά,  από τις 20 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2017 στον Πειραιά. 
     
    Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κυρία Ειρήνη Νταϊφά, δήλωσε:

    "Το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός, ο οποίος είναι νεοσύστατος. Διοργανώνεται πρώτη φορά στον Πειραιά και ευελπιστούμε να συνεχιστεί, να έχει επιτυχία και φαίνεται αυτό διότι έχει τρομερή επιτυχία. Βρισκόμαστε πλέον στο τέλος της εβδομάδας των 35 ταινιών μικρού μήκους που έχουν προβληθεί, με πολύ ταλαντούχους σκηνοθέτες και ηθοποιούς και η τελετή βράβευσης είναι μια όμορφη βραδιά. Πιστεύω ότι γίνεται  από όλους μας, μια συνολική προσπάθεια για την ανάπτυξη του Πολιτισμού στην πόλη. Πραγματικά πιστεύω ότι ο Πειραιάς έχει μπει στον χάρτη του Πολιτισμού ξανά. Ποτέ δεν είχε σταματήσει βέβαια η πολιτιστική ζωή του Πειραιά, είναι πάρα πολύ σημαντική. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι το στολίδι μας, είναι η ναυαρχίδα μας και προσπαθούμε όσο μπορούμε τα περισσότερα πράγματα να τα κάνουμε εδώ. Είναι κοινή η προσπάθεια όλων και πιστεύω ότι κι εγώ βάζω ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια της αναβίωσης του Πειραιά σαν πόλη και επίσης του Πολιτισμού. Έχουμε ξαναμπεί στον χάρτη και ειδικά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έχει ξαναμπεί δυναμικότατα στον χάρτη που αφορά τα θέατρα, τον πολιτισμό και οτιδήποτε αφορά στην τέχνη".