Latest News

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ποιο είναι το κόστος των γκράφιτι στους σιδηροδρόμους


Ακριβά κοστίζουν κάθε χρόνο στις σιδηροδρομικές εταιρείες τα γκράφιτι νεαρών...
στους συρμούς.
Και μπορεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα να έχει στοιχίσει την ζωή σε νεαρούς, ωστόσο συνεχίζουν απτόητοι. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, έχουν επιτεθεί και σε τεχνίτες εταιρειών οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν το… καλλιτεχνικό τους έργο.
Οι εταιρείες προμηθεύονται ειδικά αντι-γκράφιτι βερνίκια, με τα οποία ωστόσο απλά επιτυγχάνεται ο ευκολότερος καθαρισμός ενός συρμού που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί έως και μία εβδομάδα.
Μόνο στη ΣΤΑΣΥ, η οποία προμηθεύτηκε πριν από λίγες ημέρες ειδικό προστατευτικό βερνίκι αξίας περίπου 900 ευρώ, ο καθαρισμός των συρμών από γκράφιτι εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 300.000 έως 400.000 ευρώ τον χρόνο (πάνω από το 10% του κόστους καθαρισμού που δαπανάται), σύμφωνα με το ethnos.gr.
Επί της ουσίας, την τελευταία πενταετία έχει καταργηθεί η υπηρεσία ασφαλείας η οποία ενώ αριθμούσε περίπου εξήντα εργαζομένους πλέον έχει απομείνει με εννέα σε όλο το δίκτυο της σταθερής τροχιάς. Την ασφάλεια έχουν αναλάβει ιδιωτικές εταιρίες security, οι οποίες ωστόσο, όπως καταδεικνύουν τα αυξανόμενα κρούσματα, δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση.