Latest News

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Απλήρωτοι 225 συμβασιούχοι του Δήμου Πειραιά (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Απλήρωτοι παραμένουν 225 υπάλληλοι με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Πειραιά.
 Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και τι λένε οι εργαζόμενοι και ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μετά την απόφαση για άμεση συνάντηση με τον Δήμαρχο, προκειμένου να του εκθέσουμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε από την μη καταβολή της μισθοδοσίας μας, που πήρε η συνέλευση των Συμβασιούχων εργαζόμενων στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά και η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φλεβάρη στον χώρο του Γκαράζ (Ρετσίνα 45), η προσωρινή Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Δήμου Πειραιά προχώρησε στην υλοποίηση της.
Το μεσημέρι της Τετάρτης 23/2/2017, σε πείσμα ορισμένων που προσέτρεξαν πρωί – πρωί να πιάσουν «στασίδι» στον 7ο όροφο με σκοπό την υπονόμευση της συνάντησης και του αγώνα που δίνουμε, η προσωρινή Επιτροπή Αγώνα ζήτησε και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.
Ο Δήμαρχος Πειραιά, που οφείλουμε να πούμε ότι διέκοψε σύσκεψη που πραγματοποιούσε εκείνη την ώρα για να μας δεχθεί, (ενώ οι «καλές γλώσσες» διέδιδαν από το πρωί ότι θα μας διώξει), αναγνώρισε το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειες μας από την μη καταβολή της μισθοδοσίας διανύοντας όντας τον δεύτερο μήνα για τους περισσότερους και τέταρτο για ορισμένους συναδέλφους, απλήρωτοι.
Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι το πρόβλημα της μη καταβολής της μισθοδοσίας δεν το δημιουργεί  η Δημοτική Αρχή, η οποία από την ψήφιση των νόμων που έδινε το δικαίωμα να παραταθούν οι συμβάσεις έδειξε τις προθέσεις της υπογράφοντας άμεσα την διαπιστωτική πράξη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που και ο ίδιος έχει αναφερθεί ότι είναι υπέρ και της μονιμοποίησης των εργαζομένων συμβασιούχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει στην υπηρεσία καθαριότητας.
Ευελπιστεί, όπως τόνισε, ότι με την νομοθετική ρύθμιση θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα προχωρήσουν στην έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής. Ενώ όπως μας διαβεβαίωσε, έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση όταν ξεπεραστεί το πρόβλημα με το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Τέλος αφού μας έδειξε και την ενημερωτική ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους συμβασιούχους του Δήμου, την οποία υπογράφει ο ίδιος και έχει αποσταλεί στην Δ/νση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης με την επισήμανση να λάβουν γνώση όλοι εργαζόμενοι συμβασιούχοι, συμφώνησε σε μία εκ νέου προγραμματισμένη συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι και έχουν να κάνουν με την υπερωριακή εργασία, τις ημέρες ανάπαυσης (ρεπό), τις συνθήκες στους χώρους εργασίας κλπ.
Στην συνάντηση μας με τον Δήμαρχο παρευρέθηκε και στήριξε τα αιτήματα μας το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά με τον αντιπρόεδρο του και αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλη Γκιτάκο, όπως είχε αποφασιστεί και στη συνέλευση.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι απειλές και οι εκφοβισμοί που αντιμετωπίσαμε μέχρι και πριν τη συνάντηση, δεν μας πτοούν και δεν μας επηρεάζουν. Αντίθετα μας πεισμώνουν και μας δυναμώνουν.
Η προσωρινή Επιτροπή Αγώνα, αφού αποκατασταθεί η μισθοδοσία μας, άμεσα θα προγραμματίσει νέα συνάντηση με την Δημοτική Αρχή προκειμένου να της εκθέσει όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν.
Η τροπολογία που μας αφορά και ψηφίστηκε χθες (23/2/2017) στην βουλή, μπορεί να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και να μας δίνει λίγους μήνες ακόμα εργασίας, δεν λύνει όμως το πρόβλημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας και σύντομα θα έρθουμε αντιμέτωποι πάλι με την ανεργία.
Μόνος δρόμος για εμάς είναι ο δρόμος του αγώνα και σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους σε όλους τους Δήμους της χώρας και τα συνδικάτα, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην εργασία και την μετατροπή των συμβάσεων μας από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ.
          Με ενότητα, αποφασιστικότητα και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα προκηρυχτούν το επόμενο διάστημα μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Ο αγώνας συνεχίζεται …

Προσωρινή Επιτροπή Αγώνα
Συμβασιούχων Δήμου Πειραιά 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων , χθεςπρωί (23/2/2017 και ώρα 09:00 πμ), ο Πρόεδρος του Σύλλογου Κωνσταντίνος Γαλάνηςμαζί με τους Προέδρους από τα Σωματεία,  Λ. Μαριόλη "Οδηγών Χειριστών Εργατών Καθαριότητας Δήμου Πειραιά", και τον κ. Λεπεσιώτη «ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ-», ανέλαβαν την πρωτοβουλία και είχαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου μας, Β. Ταταρόπουλο, για την επίλυση του θέματος που έχει ανακύψει με την μη καταβολή της μισθοδοσίας των συναδέλφων που απασχολούνται με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου και που έχουν παραταθεί έως σήμερα με αντίστοιχες νομοθετικές διατάξεις.
   Μετά την συνάντηση αυτή, εξέδωσαν τόσο ο Δήμαρχος Πειραιά, Ιωάννης Μώραλης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτη Καλογερόγιαννη μαζί με την Διευθύντρια, Ελένη Μπασιά, εξέδωσαν αντίστοιχα έγγραφα που ενημερώναν αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει με τους συναδέλφους με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου των οποίων η ισχύς έχει παραταθεί μετά από την ψήφιση σχετικών τροπολογιών, χωρίς να γνωρίζουν ότι χθες βράδυ ψηφίσθηκε με το άρθρο 25 του νόμου του Υπ. Εσωτερικών με τίτλο "«Συμπληρωματικά Μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», με το οποίο διευθετήθηκε οριστικά το πρόβλημα, ώστε να γίνει κανονικά η καταβολή της μισθοδοσίας τους. Επισυνάπτονται τα προαναφερόμενα σχετικά έγγραφα.
   Μάλιστα στο έγγραφό του, ο Δήμαρχος Πειραιά, ενημέρωσε ότι έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, να ενεργήσουν άμεσα με την έκδοση του νόμου, και κατά προτεραιότητα, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να γίνει κανονικά η μισθοδοσία των υπαλλήλων αυτών.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ